Svenska Brottningsförbundet

Elvira Ersson tar brons på U20-VM i brottning

Dela

Förstaårsjunior från Norrland, Elvira Ersson, har tagit en imponerande bronsmedalj i damernas 72 kg vid U20-VM i Pontevedra, Spanien. Mästerskapet, som ägde rum under den första veckan i september, samlade världens främsta unga brottare, och Elvira visade ännu en gång hög klass i en mycket tuff turnering.

Bild på Elvira Ersson, överst i blått, nör hon brottas bronsmatchen på U-20 VM. Bild från UWW
Bild på Elvira Ersson, överst i blått, nör hon brottas bronsmatchen på U-20 VM. Bild från UWW

I bronsmatchen ställdes Elvira mot den regerande Europamästaren, Iryna Zablotska från Ukraina. Efter en tät match där Elvira låg under med 1-0 i paus, lyckades hon vända till seger med ett avgörande fyrapoängskast, vilket ledde till en slutlig vinst med 7-1. En sensationell prestation från den unga brottaren som redan i sitt första år som junior visar att hon är att räkna med framöver.

"Jag är bara förstaårs junior, jag är här för att se och lära. Jag tänkte att jag ska ge henne så tuff match som jag kan, jag ska ta ut mig allt vad jag kan om det är det som krävs, och så gick det vägen!", sa en nöjd Elvira Ersson direkt efter matchen. 

Det svenska landslaget gjorde en stark insats under U20-VM med totalt åtta brottare som tävlade om medaljerna. Förutom Elviras bronsmedalj placerade sig sex av de svenska brottarna inom topp 8, vilket vittnar om den höga nivån på svensk brottning. Nästa steg för vårt starka lag är att fortsätta utvecklas och sikta på fler framgångar i kommande mästerskap.

Svenska Brottningsförbundet gratulerar Elvira Ersson och hela landslaget för deras insatser under mästerskapet och ser fram emot fortsatt framgång för svensk brottning på internationell nivå.

För mer information, kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på Elvira Ersson, överst i blått, nör hon brottas bronsmatchen på U-20 VM. Bild från UWW
Bild på Elvira Ersson, överst i blått, nör hon brottas bronsmatchen på U-20 VM. Bild från UWW
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Jimmy Samuelsson gör historia på Veteran-VM16.10.2024 16:38:19 CEST | Pressmeddelande

Under Veteran-VM i Porec, Kroatien, den 8–13 oktober 2024, skrev Jimmy Samuelsson svensk brottningshistoria genom att ta sitt 13:e raka världsmästerskapsguld. Aldrig tidigare har någon brottare vunnit 13 VM-guld i rad, och Samuelssons dominans var tydlig. I finalen mötte han Rudolph John James från USA, som tidigare samma vecka blivit veteranvärldsmästare i fristil. Men i grekisk-romersk stil var det inget tvivel om vem som var överlägsen – Samuelsson vann med 11–0 på endast 87 sekunder, genom rullningar och lyft i parterr.

Elvira Braun tilldelas Elitidrottsstipendiet23.9.2024 16:45:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska Brottningsförbundet vill gratulera och meddela att landslagsbrottaren Elvira Braun har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium för säsongen 2024–2025. Detta prestigefyllda stipendium delas ut årligen till elitidrottare som kombinerar sin idrottskarriär på landslagsnivå med studier på minst halvfart vid universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye