Ticket

Trycket på sensommarresor ökar – Amsterdam årets raket

Dela

Allt fler svenskar förlänger sommaren med resor utomlands, och den senaste bokningsstatistiken från resebyrån Ticket visar på ett fortsatt starkt intresse. Medelhavsdestinationer som Mallorca och Malaga är fortfarande i topp men storstäder som Amsterdam, som har utsetts till årets raket, lockar nu en växande skara. 

Bild av en kanal i Amsterdam, kantad av traditionella hus och båtar med färgglada tulpaner i förgrunden.
Amsterdam utmärker sig särskilt som årets raket, med mer än dubbelt så många bokningar i år.

Efterfrågan på sensommarresor fortsätter att öka när svenskar väljer att förlänga sommaren och söker sig utomlands mellan högsäsongerna. Enligt Tickets senaste bokningsstatistik är det främst europeiska destinationer runt Medelhavet som toppar listan. I år har Mallorca tagit över förstaplatsen som den mest bokade destinationen och knuffat ner tidigare favoriten Malaga till en andraplats. Den spanska ön fortsätter att locka med sina sandstränder, charmiga byar och ett klimat som bjuder på värme långt in på hösten.

– Vi ser att många svenskar väljer att boka resor inom Europa under sensommaren, medan de sparar längre resor till vinterhalvåret. Det behagliga vädret och möjligheten att nu resa till populära sommardestinationer till ett mycket lägre pris är stora drivkrafter. Att resa inom Europa är dessutom både enkelt och smidigt vilket många uppskattar, säger Tiyoneh Jah, PR- & kommunikationsansvarig på Ticket.

Även om sol- och badorter i Spanien, Grekland och Cypern fortfarande ligger i topp, visar statistiken att storstäder växer snabbast i popularitet. Amsterdam, Lissabon och Paris har alla sett en stark uppgång i bokningar jämfört med samma period förra året. Amsterdam utmärker sig särskilt som årets raket, med mer än dubbelt så många bokningar i år.

– Amsterdam är verkligen på uppgång. Vi såg redan ett ökat intresse under sommaren och den trenden håller nu i sig. Staden erbjuder en mix av kort flygtid, vackra kanaler, trendiga caféer och en livlig stadspuls – vilket gör den till en lockande destination, fortsätter Tiyoneh Jah.

Sensommarens topp 5-destinationer:
1. Mallorca, Spanien (2)
2. Malaga, Spanien (1)
3. Larnaca, Cypern (NY)
4. Kreta, Grekland (4)
5. Rhodos, Grekland (5)

Källa: Tickets bokningsstatistik, avresor v.34 – v.40 2024. Siffra inom parentes står för placering samma period i fjol.

För mer information, vänligen kontakta:
Tiyoneh Jah, PR- & kommunikationsansvarig Ticket
Telefon: +46 (0)76-773 34 54
E-post: tiyoneh.jah@ticket.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild av en kanal i Amsterdam, kantad av traditionella hus och båtar med färgglada tulpaner i förgrunden.
Amsterdam utmärker sig särskilt som årets raket, med mer än dubbelt så många bokningar i år.
Ladda ned bild

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Hit reste svenskarna i somras – sol, bad och trygghet i fokus21.8.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren 2024 prioriterade svenskarna sol och bad. Resebyrån Tickets lista över de mest populära resmålen toppas av spanska destinationer, vilket visar att Spanien fortsätter vara en tydlig favorit bland svenskarna. Samtidigt har Paris gjort entré på topplistan, tack vare det ökade intresset i samband med OS. De höga priserna på sista minuten-resor gjorde dock att många svenskar inte kom i väg på utlandssemester i år.

15 procent avstår resa på grund av att de saknar reskamrat – 4 skäl till att våga testa på ensamresande23.7.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Omvärlden påverkar vårt resmönster. Men även vår innersta värld, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent av svenskarna uppger att de skulle resa mer 2024 om de hade bara haft någon annan att resa med. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap ska snuva dig på minnesvärda reseupplevelser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye