Norra Skog

Norra Skog prisas för bästa kooperativa styrningsrapport

Dela

Norra Skog har, tillsammans med Lantmännen och Fonus, vunnit pris för bästa kooperativa styrningsrapport. Priset delas ut av Svensk Kooperation. Enligt motiveringen visar Norra Skog ett tydligt framtidsfokus för de kooperativa frågorna och beskriver hur styrelsen avser att lyfta de kooperativa frågorna framåt.
– Självklart ett jätteroligt pris att vinna, säger Norra Skogs styrelseordförande Stig Högberg.

Björk
Björk Foto: Victor Lundberg Medieanvändning

En styrningsrapport speglar företagets arbete med den kooperativa och branschöverskridande koden – Svensk kod för styrning av kooperativa och ömsesidiga företag. Koden ska stärka och utveckla den demokratiska styrningen inom kooperativa och ömsesidiga företag och varje företag redovisar sitt arbete med koden i en årlig styrningsrapport. 

I styrningsrapporten presenterar företaget hur man arbetar med det som är unikt med den kooperativa företagsformen, som de demokratiska processerna, hur styrelser väljs på ett öppet sätt och fokuset på långsiktig och relevant medlemsnytta.

I år delar Svensk Kooperations kodkommitté för första gången ut utmärkelser för bästa styrningsrapporter inom kategorierna Medlemmarnas mening, Framtidsfokus och Lättillgänglighet. 

Norra Skog vinner utmärkelsen inom kategorin ”Framtidsfokus” för år 2023. 

Motiveringen lyder: 

”Norra Skogs styrningsrapport innehåller en kooperativ framtidsspaning som beskriver hur styrelsen avser att lyfta de kooperativa frågorna framåt. Norra Skog visar att de har ett tydligt framtidsfokus för de kooperativa frågorna.” 

– Som skogsägarförening är vår främsta uppgift att skapa långsiktig medlemsnytta för våra medlemmar. Svensk kod för kooperativa och ömsesidiga företag är en viktig grund när vi nu utvecklar föreningens kooperativa strategi. Därför är det jättekul att Svensk kooperation uppmärksammar vår styrningsrapport med detta pris, säger Stig Högberg.

I kategorin Medlemmarnas mening vinner Lantmännen och Fonus i kategorin Lättillgänglighet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björk
Björk
Foto: Victor Lundberg Medieanvändning
Ladda ned bild
Stig Högberg, styrelseordförande i Norra Skog
Stig Högberg, styrelseordförande i Norra Skog
Foto: Victor Lundberg Medieanvändning
Ladda ned bild

Om oss

Norra Skog drivs av att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav våra medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Både när vi ger råd om hur de kan få ut det mesta och bästa av sitt skogsägande och när vi representerar dem politiskt.

Följ Norra Skog

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norra Skog

Norra Skog: Välkommen satsning på vägar – men för lite till järnvägen3.10.2024 18:05:52 CEST | Pressmeddelande

Torsdagen den 3 oktober presenterade regeringen sin infrastrukturproposition för perioden 2026–2037. I denna framgår att regeringen vill öka anslagen för vägar, så att det eftersatta underhållet kan åtgärdas till 2037. Men för järnvägen kommer underhållsskulden vara fortsatt stor. – Vi välkomnar givetvis satsningarna på vägar, det är viktigt i norr och för landsbygden. Men vi behöver även få en fungerade järnväg och ser fram emot att det satsas på underhåll och att Norrbotniabanebygget sätter fart, säger Patrik Jonsson, chef Skog & Virke på Norra Skog.

Norra Skog justerar prislistorna – medlemmarna gynnas12.9.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Norra Skog har justerat sina prislistor och inför dessutom ett medlemspristillägg för all massaved. – Nu förstärker vi vår affärsmodell ytterligare, som bygger på att sköta skogen långsiktigt – oberoende av konjunktur. På så vis kan vi motverka att prisspekulationer ger konjunktursskötsel av skogen. Att vara medlem i Norra Skog blir nu ännu mer gynnsamt, säger Patrik Jonsson, chef Skog & Virke på Norra Skog.

Norra Skog står starkt i oroliga tider15.8.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skogsägarföreningen Norra Skog redovisar ett gott resultat för första halvåret 2024. Detta trots en utmanande marknad för sågade trävaror. Rörelseresultatet landade på 175 miljoner kronor för årets sex första månader – att jämföras med 219 miljoner året innan. – Vår starka ekonomi skapar trygghet åt våra medlemmar. Vi kan hålla uppe timmerpriset samt undvika att konjunkturen slår hårt på den enskilda skogsägaren, säger Pär Lärkeryd, vd på norra Skog.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye