Nu lanseras nya varumärket Arla Cultura
Arla Cultura är ett nytt varumärke som gör det lätt för konsumenter att hitta produkter som innehåller olika goda bakterier, vitaminer och kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion. Det nya varumärket samlar de populära klassikerna Kefir, Onaka och Dofilus där samtliga har fått ett nytt uppdaterat utseende men självklart behållit samma goda smak. Arla Cultura finns i butik från och med vecka 37.

Våra kostval kan ha stor påverkan på vårt mående i stort, inte minst vår maghälsa. Vårt immunförsvar och vår ämnesomsättning påverkas i hög grad av vår tarmflora, som i sin tur påverkas av vad vi äter. De senaste årens forskning visar att en mer artrik tarmflora, det vill säga att den innehåller flera olika sorters mikroorganismer, tycks vara bättre för hälsan.* När din mage får i sig de olika fibrer, vitaminer, mineraler och näringsämnen den behöver skapas goda förutsättningar för att hålla den i balans.
– Det bästa du kan göra för din mage är att ha en hälsosam livsstil och äta sunt och varierat. När Kefir, Onaka och Dofilus nu flyttar in under det nya varumärket Arla Cultura får de en ny design som kommer sticka ut på hyllan och göra valet lite enklare för konsumenten. Variera mellan alla tre produkterna för att ta del av olika smaker, goda bakterier och kalcium, säger Sandra Eriksson, ansvarig för Arla Cultura i Sverige.
Produkterna inom Arla Cultura
Arla Cultura Kefir fermenteras med kulturer karakteristiska för kefir och innehåller 13 olika levande mjölksyrabakterier och jäst. Den är laktosfri och gjord på 100 procent svensk mjölk från Arlagårdar.
Arla Cultura Onaka innehåller en unik kombination av tre bakteriekulturer: Bifidobacterium lactis BB-12®, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Lactobacillus casei F-19®. Gjord på 100 procent svensk mjölk från Arlagårdar.
Arla Cultura Dofilus är en krämig yoghurt som är fermenterad med en unik kombination av bakteriekulturerna Bifidobacterium lactis BB-12®, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Lactobacillus casei F-19®. Den är laktosfri och innehåller fibrer.
Samtliga produkter inom Arla Cultura är naturliga källor till kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion. Det bästa du kan göra för en mage i balans är att äta sunt och varierat samt ha en hälsosam livsstil. Produkter inom Arla Cultura kan konsumeras som en del av en balanserad kost och en hälsosam livsstil.
Nyckelord
Kontakter
Arla Sveriges presstjänst
Tel:070-884 42 90Om oss
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Han tar över rodret för Arla Jönköping8.12.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
I dag tillträder Johan Barkinge som ny chef för Arlas mejeri i Jönköping. Han tar därmed över ledarskapet för en av Europas mest moderna anläggningar.
Ny undersökning: fyra av tio högstadieelever går till skolan utan frukost8.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Många elever går till skolan utan frukost – bland högstadietjejer är det nästan varannan. Det visar Arlas återkommande rapport Frukostbarometern 2025, som tyder på att morgonmålet är en bortprioriterad vana i många familjer. Samtidigt minskar antalet kommuner som erbjuder skolfrukost, enligt Livsmedelsverkets senaste kartläggning. – Frukost i skolan kan ge stora vinster för både enskilda individer och samhället i stort, säger Elin Boll, disputerad hälso- och nutritionsexpert på Arla.
Arla på Di Debatt: Satsa på gratis frukost i skolan5.12.2025 11:36:22 CET | Pressmeddelande
Arla lyfter i dag behovet av en nationell satsning på skolfrukost på Dagens industris debattsida. Gratis frukost i landets skolor är en enkel men kraftfull reform som kan bidra till bättre hälsa, ökad jämlikhet och starkare skolresultat, skriver Sverigechefen Cecilia Kocken. Artikeln återges i sin helhet nedan.
Miljonsatsning i Falkenberg för att möta cottage cheese-boomen2.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Bondeägda Arla satsar nästan 70 miljoner kronor (6 miljoner euro) i mejeriet i Falkenberg för att tillgodose konsumenternas ökande aptit på KESO® cottage cheese. Investeringen stärker svensk matproduktion och bidrar till ökad livsmedelsberedskap, samtidigt som den ger Europas största cottage cheese-anläggning möjlighet att fortsätta växa.
Mjölkpriset till bönderna sänks i december28.11.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla justerar mjölkpriset till bönderna nedåt i december, till följd av snabbt ökande mjölkvolymer globalt och pressade råvarupriser. Ersättningen för ekologisk mjölk ligger kvar på samma nivå.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum