Värmdö Kommun

Rekordmånga barn i Värmdös förskola – kommunen når sina mål om inskrivning

Dela

Värmdö kommun har gjort ett aktivt och framgångsrikt arbete för att öka inskrivningsgraden bland barn i åldrarna 3–5 år i förskolan. Enligt statistik för läsåret 2023/2024, som samlades in i slutet av 2023, går nu 97,5 procent av barnen i denna åldersgrupp i förskolan i Värmdö. Under 2022 var 95,5 procent inskrivna i förskolan.

Det innebär att kommunen redan har uppnått sitt målvärde på 97%, som var satt för år 2024, och dessutom överträffar genomsnittet för både Stockholms län och riket.

Sedan 2019 har inskrivningsgraden bland barn 3–5 år stadigt ökat, från 94,3% till dagens 97,5%. Denna positiva utveckling är ett resultat av flera insatser från kommunen, som riktad information till vårdnadshavare och ett nära samarbete med familjecentralen, där öppna förskolan, barnavårdscentralen och mödravården aktivt informerar om förskolans betydelse för barns utveckling.

– Det är resultatet och vad vi levererar till Värmdös familjer som räknas. Idag kan vi meddela att kommunen, genom hårt arbete, en tydlig politisk inriktning och viktiga beslut i nämnden, nu har rekordmånga barn inskrivna i förskolan jämfört med tidigare år, säger Sam Assadi, ordförande i Förskolenämnden.

Att vi nu har uppnått vår målsättning visar att våra insatser för att nå fler barn och deras vårdnadshavare har varit framgångsrika.

Kommunens öppna förskola Blåsippan, som är en del av familjecentralen, har visat sig vara en viktig ingång till förskoleverksamheten för många familjer. Dessutom har Värmdös kommunala förskolor ett gott rykte bland vårdnadshavare. Enligt den senaste undersökningen svarar 95% av föräldrarna att de skulle rekommendera sina barns förskola, och 98% anser att deras barn går på den förskola de önskat. I juni fattades beslut om att under hösten starta en öppen förskola i Runda huset, som kommer erbjuda den viktiga ingången till fler i kommunens största tätort.

– Vi är stolta över att Värmdö kommun har nått sina mål och att vi kan erbjuda en förskoleverksamhet som vårdnadshavare känner stort förtroende för. Den ökande inskrivningsgraden är ett bevis på att vi har en förskola som inte bara är tillgänglig, utan också attraktiv och uppskattad av kommunens invånare, säger Ingmarie Lagne, Skolchef förskola.

Kontakter

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö kommun gör rekordkliv med 46 placeringar25.9.2024 11:28:21 CEST | Pressmeddelande

Idag släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet. Kommunen klättar 46 placeringar och vänder därmed trenden till en placering på 151 (2023:197). Nu ligger fokus på att fortsätta den positiva utvecklingen av Värmdös företagsklimat. Störst förbättring sker i området kommunens attityder till företagande, dialogen med kommunens beslutfattare samt tillgång till relevant kompetens.

Förstärkta trafiksäkerhetsåtgärder på Farstabron – Värmdö kommun och Trafikverket i samarbete10.9.2024 11:05:00 CEST | Pressmeddelande

Efter att flera incidenter och trafikolyckor inträffat på kort tid på Farstabron skickade Värmdö kommun den 13 februari i år en hemställan till Trafikverket med krav på trafiksäkerhetsåtgärder. Trafikverket reagerade snabbt och genomförde ett antal åtgärder. Under våren och inför sommarsemestern framhöll dock kommunen att dessa åtgärder inte var tillräckliga och efterfrågade ytterligare insatser, bland annat i form av bättre skyltning, vilket även stöddes av ett förslag ifrån medborgare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye