Svensk Innebandy

SM-finalen återvänder till Avicii Arena 2025

Dela

SM-finalen är en av säsongens stora höjdpunkter för alla innebandyintresserade. En heldag fylld av spänning och dramatik väntar när mästarna på dam- och herrsidan ska koras. Nu återvänder SM-finalen till Avicii Arena efter fjolårets världsrekord på Strawberry Arena.

SM-finalen i innebandy återvänder till Friends Arena. Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
SM-finalen i innebandy återvänder till Friends Arena. Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

En heldag på en av Sveriges häftigaste arenor, det är vad som väntar när SM-finalen ska avgöras den 26:e april kommande år. Evenemanget som korar mästarna på dam- och herrsidan är den perfekta avslutningen på innebandysäsongen 2024/25. 

Nu kan Svensk Innebandy offentliggöra att SM-finalen återvänder till Avicii Arena kommande år. 

Avicii Arena har under året genomgått en omfattande renovering i syfte att lyfta arenaupplevelsen med såväl bättre sikt som akustik. 

– SM-finalen och Avicii Arena är två saker som är starkt förknippade med varandra, säger Christer Abrahamsson, Generalsekreterare Svensk Innebandy, och fortsätter:  

– Evenemanget är vår kronjuvel och det är med stor glädje vi nu offentliggör att vi återvänder till Avicii. 

– Avicii Arena har länge varit synonymt med SM-finalen i innebandy. Så det känns häftigt att det åter kan bli en tydlig målbild för lagen i världens bästa liga, säger Emil Risberg, Ordförande Föreningen Svenska Superligan. 

Under föregående säsong huserade SM-finalen på Strawberry Arena (dåvarande Friends Arena) och sågs av en världsrekordpublik. Nu välkomnas alla innebandyintresserade till en ny upplevelse på Avicii Arena.

– Vårens final och det världsrekord som då slogs var något vi gjorde tillsammans. Nu ser vi fram emot att fira nästa milstolpe med hela innebandyfamiljen i ett fullsatt Avicii Arena, säger Christer Abrahamsson. 

Regerande mästare på dam- och herrsidan är Thorengruppen IBK och Storvreta IBK. 

Biljetter till SM-finalen 2025 släpps vid ett senare tillfälle.

Nyckelord

Kontakter

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

SIU-modellen uppdaterad: "Fylld av etablerad kunskap"24.9.2024 16:00:51 CEST | Pressmeddelande

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) har funnits sedan 2012. Nu har modellen – som berör allt ifrån de yngsta spelarna till eliten och våra äldsta utövare – reviderats med färsk forskning och uppdateringar. "En gemensam grund att stå på när innebandyn ska bli det givna förstavalet för alla som vill leka, träna och tävla i idrott", säger Anders Jonsson, utvecklingschef på Svensk Innebandy.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye