Stockholms stad

Pressinbjudan: Välkommen till första spadtaget för Ulvsunda idrottscentrum

Dela

Nu går startskottet för ett efterlängtat idrottscentrum i Ulvsunda. S:t Erik Markutveckling har gett Skanska i uppdrag att omvandla Pripps gamla bryggeri i Bromma till ett modernt idrottscentrum. Anläggningen, på cirka 25 000 kvadratmeter, ska rymma hallidrotter som handboll, basket, innebandy och volleyboll. Utrymmen planeras även för bordtennis, dans, brottning, fäktning, judo med mera.

White Arkitekter

Stockholm stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) samt Skanska Sveriges vd Magnus Persson finns på plats för det symboliska spadtaget. Nyblivna kvartsfinalisten från Paris-OS, tillika Sveriges främsta bordtennisspelare på damsidan, Linda Bergström, utmanar den som vågar.

På startlinjen står även representanter från fastighetsägaren S:t Erik Markutveckling, idrottsförvaltningen i Stockholms stad och Skanska, redo för visning och frågor.

Ulvsunda idrottscentrum utgör ett första och viktigt steg i utvecklingen av det nya Bryggeriet i Bromma. Ambitionen är att bevara områdets höga kulturhistoriska värden, skapa nya möjligheter till fysisk aktivitet för stadens barn och unga och samtidigt etablera en inkluderande, inspirerande och levande mötesplats för blivande världsmästare, innovativa entreprenörer, kreativa konstnärssjälar och de som brinner för föreningslivet. På sikt finns även planer för nya bostäder, skola och förskolor i området.

Tid och plats:
Tisdag 24 september klockan 12:45
Bryggerivägen 12 B, Bromma

Presslegitimation krävs.

Anmäl ditt deltagande till Fredrik Ståhl, pressekreterare för finansborgarrådet:
E-post: fredrik.stahl@stockholm.se  
Telefon: 076-122 92 23

För ytterligare information vänligen kontakta Magnus Thulin, S:t Erik Markutveckling, på telefon: 08-508 29 938.

Bilder

White Arkitekter
Ladda ned bild

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye