Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Visning av de nya verken inom NoMoKo – Norrköpings Mobila Konst hösten 2024

Dela

Med satsningen NoMoKo (Norrköpings mobila konst) vill samhällsbyggnadskontoret och Norrköpings Konstmuseum skapa platser för tillfällig offentlig konst i Norrköping.

Amjad Altayyar och Therése Hurtig. Foto: Niclas Fasth
Amjad Altayyar och Therése Hurtig. Foto: Niclas Fasth

Från och med den 19 september, till och med mars 2025, deltar de Norrköpingsbaserade konstnärerna Amjad Altayyar och Therése Hurtig med verk i varsitt trapphus i anslutning till parkeringshuset Nya Torget, Norrköping.

Media är välkomna på pressvisning och ges möjlighet att möta konstnärerna och höra dem berätta om verken.

Datum: torsdag den 19 september
Tid: klockan 15.00
Plats: Nya Torget (mötesplats mitt på torget), Norrköping
Medverkande: Konstnärerna Amjad Altayyar och Therése Hurtig samt Mattias Åkeson, intendent offentlig konst på Norrköpings Konstmuseum, Josef Dursun, fastighetsförvaltare, och Christofer Björklund, fastighetstekniker.

Fakta om konstnärerna:

Amjad Altayyar
Amjad Altayyar (f. 1973 i Bagdad) knyter an till expressionismen genom sitt intresse för att läsa människoansikten och känslor i deras inre världar. Altayyar är utbildad på Konstfakulteten vid Bagdads universitet och har en magisterexamen i konst från Arab Academy i Danmark. Altayyar finns representerad i flera kommuner och regioner i Sverige och har flera separat- och samlingsutställningar och workshops i olika länder.

Therése Hurtig
Therése Hurtig (f. 1987) är en konstnär som genom sin konstnärliga praktik i huvudsak arbetar med måleri och teckning, ofta förankrat i nostalgi och populärkultur. Hurtig har en filosofie masterexamen i fri konst från Umeå konsthögskola samt en kandidatexamen från Akademin Valand.

NoMoKo står för Norrköpings Mobila Konst och är ett samarbete mellan samhällsbyggnadskontoret och Norrköpings Konstmuseum inom Norrköpings kommun. Tillsammans skapar vi platser för tillfällig offentlig konst i Norrköping.

Kontakt:
Mattias Åkeson
Titel: intendent offentlig konst Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 0730-78 20 11

___________________________________________________________

Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Bilder

Amjad Altayyar. Foto: Niclas Fasth
Amjad Altayyar. Foto: Niclas Fasth
Ladda ned bild
Therése Hurtig. Foto: Niclas Fasth
Therése Hurtig. Foto: Niclas Fasth
Ladda ned bild

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Allvarligt missförhållande anmäls enligt lex Sarah18.9.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Anmälan gäller en händelse i våras då en person hittades död i sin bostad. Personen som hade hemtjänst varannan vecka hade tagit sitt liv. I lex Sarah-utredningen framkommer det att personen tillhörde en riskgrupp för suicid. Vård- och omsorgskontoret har brustit genom att inte uppmärksamma detta och erbjuda personen insatser för att minska suicidrisk. Ärendet anmäls som ett allvarligt missförhållande till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye