Region Kronoberg

Regionfullmäktige sammanträder den 18 september

Dela

Den 18 september klockan 9 sammanträder regionfullmäktige i Utvandrarnas hus. Media är välkomna att delta vid mötet.

Följ direktsändningen från regionfullmäktige

Här är några av dagens ärenden:

  • Avsteg från takbelopp för Vårdval BUP 2024. Förslaget är att tillföra ytterligare 6,4 miljoner kronor till vårdval BUP för att de privata aktörerna ska kunna avsluta påbörjade insatser. Politikerna tillförde under 2023 21 miljoner kronor extra till vårdval BUP. 2024 har man tillfört 16 miljoner kronor under våren. Inför sommaren meddelade Region Kronoberg att ett nytt beslut om höjt takbelopp inte är aktuellt. Däremot behöver de patienter som har påbörjat en insats och har en pågående behandling och/eller utredning avslutas på ett patientsäkert sätt.
  • Investeringsbeslut gällande renovering av lokaler till ögonmottagningen på Ljungby lasarett. Ögonmottagningen i Ljungby föreslås flytta till hus 1D plan 2 till en kostnad av drygt 23 miljoner kronor. I det ingår även underhåll av fastigheten med byte av ventilation, el, medicinska gaser med mera.
  • Svar på interpellationer om bland annat fast läkarkontakt, samplanering av vård på våra sjukhus, avgångsvederlag och kön till BUP.

Kallelsen i sin helhet

Regionfullmäktiges ledamöter

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye