Bookmark Förlag

Ulrika Ewerman aktuell med ny roman om Karin Larsson

Dela

Nu släpps JAG: En roman om Karin Larsson av Ulrika Ewerman. Karin Larsson, tidigare Bergöö, var i förra sekelskiftet en mycket lovande konstnär och anses än idag vara en av våra största kreativa ikoner. I boken skildrar Ewerman Karins liv från året hon först mötte Carl Larsson.

JAG: En roman om Karin Larsson släpps den 17 september.
JAG: En roman om Karin Larsson släpps den 17 september. Foto: Kajsa Charlotta Studios

Med hjälp av gedigen research har Ulrika Ewerman skrivit en roman som riktar strålkastaren mot en konstnär som har satt sin prägel på allt från mode och textilkonst till inredning och möbeldesign. 

– Jag har utforskat och skrivit om varför Karin Larsson slutade måla och vad hon gav upp. Hur kärlekshistorien mellan Karin och Carl såg ut, och hur det gick till när de träffades. Jag vill visa en ny sida av dem som inte har uppmärksammats tidigare, en tid som Karin beskrivit som en av de lyckligaste perioderna i livet, nämligen den på konstnärskolonin i Grez i Frankrike, säger Ulrika Ewerman.

I romanen får vi följa Karin. När hon kliver av tåget i Grez-sur-Loing utanför Paris vet hon inte att hennes liv är på väg att förändras för alltid. Efter flera års studier på Konstakademien är hon en stigande konstnärsstjärna och ska äntligen få möjlighet att inspireras av naturen och måla plein air. Hon ser framför sig en sommar med oljefläckiga fingrar, tidiga morgnar och stilla samtal med konstnärskollegor. Ett säkert äventyr med tydligt slutdatum.

På plats i konstnärskolonin finns en brokig skara människor, men ingen sätter lika stora spår hos Karin som Carl. Redan när hon hör en viskning om den etablerade målaren och illustratören tänds en gnista som sakta växer sig större. Snart ställs hon inför ett omöjligt val som kommer att eka genom generationer.

– Ulrika Ewerman har lyckats skildra både tiden och konstvärlden på ett unikt och vackert vis. Det är inte bara stor litteratur utan även en bladvändare som dessutom lyfter ett konstnärsskap som ofta förbises, säger Louise Eriksson, förläggare på Bookmark förlag.

JAG: En roman om Karin Larsson släpps den 17 september på Bookmark förlag.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta gärna:
Magdalena Höglund, presskontakt, Highland PR, tel: 0733 338840 eller e-post: magdalena@highlandpr.se
Louise Eriksson, förläggare, Bookmark förlag, tel: 0729 118337 eller e-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Kajsa Charlotta Studios
Ladda ned bild
Kajsa Charlotta Studios
Ladda ned bild
Kajsa Charlotta Studios
Ladda ned bild
Kajsa Charlotta Studios
Ladda ned bild
"Körsbärsblom" av Karin Larsson
"Körsbärsblom" av Karin Larsson
Ladda ned bild
Karin Larsson (Bergöö)
Karin Larsson (Bergöö)
Ladda ned bild
Carl Larsson
Carl Larsson
Ladda ned bild

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye