Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby erbjuder ungdomar jobb under höstlovet

Dela

Upplands Väsby satsar på höstlovsjobb för ungdomar i gymnasieåldern. 50 ungdomar får chansen att tjäna extrapengar under ledigheten.

Foto: Caluvafoto Jämsunda. Bilden är copyrightskyddad av Johnér bildbyrå.

Upplands Väsby kunde i somras erbjuda över 400 sommarjobb till ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Jobben under höstlovet, som Skolverket numera kallar för Läslovet, ska ses som en förlängning av sommarjobben.

Det är första gången som ungdomar erbjuds jobb under höstlovet. Satsningen är en del av det pågående arbetet med att på bred front arbeta med social hållbarhet genom förebyggande arbete för att öka tryggheten i samhället, skapa mer sysselsättning och fritidsaktiviteter för Väsbys ungdomar.

– Sommarjobben är en naturlig och självklar del i Väsby. Dels ger det ungdomar möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden och att hitta rätt i arbetslivet. Dels hjälper det arbetsgivare att hitta framtidens medarbetare. Nu gör vi Väsby bättre genom att introducera höstlovsjobb till ungdomar i Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Upplands Väsby kommun arbetar just nu med att ta fram 50 jobb via kommunens egna verksamheter och privata sektorn. Det kan handla om jobb inom äldreomsorgen, parkskötsel och barnomsorg. Bland privata arbetsgivare, som erbjudit sommarjobb har de vanligaste jobben varit inom butik, kafé/restaurang och parkskötsel. Ersättningen och villkoren blir desamma som i somras; Den som fyllt 18 är, oavsett arbetsgivare, garanterad 105 kronor i timmen. Ungdomar som är 16-17 år får 92 kronor i timmen.

– Vi kommer att försöka få en spridning på olika jobb och att ungdomar får chansen från alla områden i Väsby. De företag som vill medverka med jobb kan kontakta arbetsmarknadsenheten via Väsby Direkt, säger Cecilia Falkeborn som arbetar med frågor som rör social hållbarhet i Upplands Väsby kommun.

Ansökningstiden pågår under perioden 30 september-11 oktober. Den som är intresserad av jobb kan ansöka på kommunens webbplats från och med 30 september. Företag och föreningar som vill bidra med jobb kan också kontakta kommunen via feriejobb@upplandsvasby.se.

Kontakter

Bilder

Foto: Caluvafoto Jämsunda. Bilden är copyrightskyddad av Johnér bildbyrå.
Ladda ned bild

I Upplands Väsby bor över 50 000 invånare. Kommunen har ett attraktivt läge och hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik från centrala Stockholm, Arlanda och Uppsala. Här har vi blomstrande handel, kultur, innovation och människor som bidrar till den moderna småstaden. Naturen finns alltid nära med cykelavstånd till Mälaren och blåbärsskogen. I Väsby är det enkelt att göra kloka och hållbara val, i livets alla skeden. Välkommen hem till Väsby!

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye