Region Östergötland

Stöd till barns och ungas delaktighet

Dela

Åtta barn- och ungdomsorganisationer i länet får dela på cirka en miljon kronor i stöd från Region Östergötland. Bidraget, som regionutvecklingsnämnden beslutade om i dag, ska öka barns och ungas delaktighet i föreningslivet.

Regionutvecklingsnämnden ger årligen ekonomiskt stöd till barn- och ungdomsorganisationer i länet. Syftet med distriktsbidraget är att ge barn och unga möjlighet att själva organisera sig utifrån egna idéer, intressen och förutsättningar. Det handlar om att ge dem demokratisk delaktighet i föreningslivet, i enlighet med FN:s konvention om barns rättigheter. Stödet ska göra det möjligt för regionala barn- och ungdomsorganisationer att stärka organisationernas lokala medlemsföreningar i Östergötland. Bidraget ska ge förutsättningar för föreningarna att skapa träffpunkter för barn och unga genom exempelvis administrativt stöd, utbildningar och distriktsövergripande projekt.

I dag beslutade regionutvecklingsnämnden att stödet till barn- och ungdomsorganisationerna kommer att vara 229 kronor för varje medlem under verksamhetsåret 2023. Det innebär att åtta barn- och ungdomsorganisationer som ansökt om stöd kommer att få dela på drygt en miljon kronor. Stödet för förra verksamhetsåret betalas ut i år.

De organisationer som får stöd är: Östergötlands schackförbund, SVEROK Östergötland, Nordöstra Götalands scoutdistrikt, Svenska kyrkans unga i Linköpings stift, Aktiv ungdom Östergötland, Östergötlands frisksportungdom, Equmenia öst och Junis Östergötland.

– Det känns bra att kunna vara med och stötta olika föreningar och organisationers arbete för barn och unga i Östergötland. En bredd av civilsamhället, från scouter och frisksportare till schackförbund och kyrkans unga, är med och skapar meningsfull fritid och bidrar till bättre uppväxtförhållanden. Det är verkligen konkret arbete för goda livsvillkor i Östergötland, säger Per Larsson (KD), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Kontakter

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye