Abba

NYHET! Abba presenterar Årets smak 2024 – Kalles Sill

Dela

I Årets smak 2024 bjuder Abba på en unik kombination av tradition och innovation – ett möte mellan två av Sveriges mest ikoniska varumärken. Låt oss presentera Kalles Sill, en krämig sill smaksatt med Kalles Kaviar.

Att kombinera oväntade smaker har blivit ett signum för Årets smak. Sedan lanseringen 2012 har smakerna varierat från Gin & Granskott till Earl Grey och förra årets Asian Fusion. I år bjuder Abba på ännu en överraskning där Kalles Kaviar fått vara grunden till denna krämiga sill med mild rökighet och balanserad sälta. Årets smak är dessutom en del av firandet av Kalles 70-årsjubileum, vilket gör lanseringen extra speciell.

– Årets smak 2024 är ett samarbete mellan två älskade varumärken som båda representerar populära smaker från havet. Det bästa av två världar i en och samma sillburk, säger Susanna Karlsson, Senior Brand Manager på Orkla Foods.

Kombinationen av två omtyckta smaker gör Årets smak 2024 lätt att uppskatta. Den förenar små, delikata sillbitar med Kalles ikoniska smak, som bjuder på en mild rökighet och välbalanserad sälta, kompletterad av en krämig sås med små romkorn. Burkens design har tydlig igenkänning från båda varumärkena och kommer att sticka ut på butikshyllorna. Abbas sill smaksatt med Kalles Kaviar finns i begränsad upplaga – så det gäller att inte vänta för länge om man vill prova.

– Med Årets smak vill vi både bevara och förnya de svenska silltraditionerna genom att överraska med nytänkande smakkombinationer. Vi vill utmana hur sill kan smaka och på så sätt väcka nyfikenhet hos en bredare målgrupp, säger Susanna Karlsson, Senior Brand Manager på Orkla Foods.

Årets smak 2024 tillverkas i den idylliska västkustorten Kungshamn, där Abba har haft sin bas för sillhantverket sedan 1838. Här produceras årligen 7,9 miljoner sillburkar. Vägg i vägg produceras Kalles Kaviar, det ikoniska svenska varumärket som Abba startade 1954. All produktion i Kungshamn sker med omtanke om havet och hållbara råvaror, vilket säkerställer sill och kaviar av högsta kvalitet.

Information om Abba Årets Smak 2024 – Limited edition
Smak: Kalles Sill
Storlek: 230g
Lansering: Vecka 37 
Årets smak 2024 finns att köpa hos alla större svenska livsmedelskedjor

Kontakter

Bilder

Följ Abba

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Abba

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye