Def Jam gör unik spelning på DreamHack – Sveriges största rappare på scen tillsammans

Dela

I samband med DreamHack i Stockholm i november kommer festivalen tillsammans med det legendariska skivbolaget Def Jam Recordings Sweden att anordna en unik konsert med några av Sveriges bästa artister. Redan nu kan arrangörerna meddela att stornamn som ADAAM, Greekazo, Imenella och Sebastian Stakset är klara.

Mellan 22-24 november väntas över 60 000 personer besöka Stockholmsmässan i Älvsjö, när DreamHack första gången någonsin kommer till Stockholm. Då är det även premiär för Legendary — en unik konsert anordnad av DreamHack och Def Jam Recordings Sweden, där några av Sveriges bästa artister kommer att uppträda tillsammans.  

Redan nu offentliggör arrangörerna artister som ADAAM, Greekazo, Imenella, Sebastian Stakset, Luc1ano och Zoe Lobos. Dessutom utlovas fler stora namn inom en snar framtid.

– Gaming och musik hör ihop. DreamHack har under flera år haft några av Sveriges bästa artister på plats under festivalerna, säger Kalle Pilfalk, Director DreamHack Festivals Europe. Med flytten till Stockholm vill vi utforska en, för oss, ny genre. Hiphop är tillsammans med gaming det hetaste bland unga idag. Det blir ikoniskt nu när två historiska underground-kulturer möts på en av världens största festivaler.

Def Jam Recordings är skivbolaget där den moderna hiphopkulturen föddes och har sedan starten i New York vuxit ut till ett globalt varumärke, känt för artister som Jay-Z, Rihanna och Kanye West. Konserten på DreamHack blir skivbolagets första i Sverige sedan lanseringen av Def Jam Recordings Sweden, och det finns förhoppningar att samarbetet kan visa vägen globalt för skivbolaget.

– Spelkulturen växer sjukt fort och att vara gamer är något helt annorlunda idag än för 20 år sedan. En stor del av målgruppen som lyssnar på vår musik finns även på DreamHack. Vi vill visa för resten av världen hur man kombinerar musik och gaming, säger skivbolagets Sverigechef Mattias Caliste. 

Det är på fredagen, festivalens första dag, som Legendary äger rum. Med start 20.00, direkt efter öppningsceremonin, kommer varje artist att uppträda 20 minuter för att sen överlappa varandra — allt ihopsatt av DJ:n och producenten takenoelz. Efter sista uppträdandet så kommer DJ-kollektivet Ladieslove att ta över.

– Stockholm ses som “the Gaming Capital of the World”, men Def Jam visar att Stockholm är lika mycket musik. Legendary-konserten är något helt nytt, som visar att vi hör ihop. Vi ska nog kunna få taket att lyfta den 22 november, avslutar Pilfalk. 


En dagsbiljett till DreamHack kostar 300 SEK och för att uppleva konserten behöver besökarna köpa ett tillägg för 99 SEK. Mer information om DreamHack Stockholm finns på: https://dreamhack.com/stockholm/se/

Nyckelord

Kontakter

Om DreamHack

DreamHack grundades 1994 och är idag världens största festival för gamingkulturen. DreamHack arrangeras runt om i världen och innehåller e-sporttävlingar, livemusik, utställningar, LAN, cosplay och mycket mer. DreamHacks festivaler lockade över 250 000 besökare världen över 2023. I november kommer DreamHack för första gången till Stockholm och Stockholmsmässan i Älvsjö. 

Om Def Jam Recordings

Def Jam Recordings grundades 1984 och har representerat det senaste inom hiphopen i mer än 35 år. Def Jam började som ett självständigt oberoende skivbolag inspirerat av New Yorks pulserande gatukultur och det framväxande hiphop-soundet, som banades väg av ikoniska stjärnor som LL Cool J, Slick Rick, The Beastie Boys och Public Enemy. Under de följande två decennierna etablerade Def Jam sin dominans med superstjärnor som Jay-Z, DMX, Ja Rule, Method Man & Redman, Ludacris, Rihanna och Jeezy. Idag har Def Jams musik och livsstil vuxit till ett globalt varumärke och runt om i världen fortsätter Def Jam att vara det mest igenkännliga varumärket inom hiphop, med flest följare och engagemang av alla större skivbolag på alla större sociala sociala medieplattformar.

Följ DreamHack/EFG Nordics

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DreamHack/EFG Nordics

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye