Folkets Hus och Parker

20 konstnärer från Kalmar län ställer ut i Åfors Folkets Hus

Dela

En konstutställning med 20 yrkesverksamma konstnärer från Kalmar län arrangeras i Åfors Folkets Hus den 1–6 oktober. Konstverk i skiftande tekniker och uttryck kommer att visas under utställningsveckan. 

Utställningen är en del i projektet Konst åt alla, en satsning som handlar om att erbjuda människor möjlighet att ta del av konst i hela landet. Folkets Hus och Parker, Bygdegårdarnas Riksförbund och Riksföreningen Våra Gårdar har ett statligt anslag för inköp av konst av Sveriges yrkesverksamma konstnärer. Den konst som köps in placeras i någon av organisationernas 2 200 samlingslokaler. 

Så roligt att genomföra en Konst åt alla-utställning i Åfors Folkets Hus för konstnärer i Kalmar län. Vår målsättning med "Konst åt alla" är att vi arrangerar utställningar i hela landet och att vi når Sveriges yrkesverksamma konstnärer.   Alla ska känna sig delaktiga och välkomna i mötet med samtidskonsten – barn, unga och vuxna med olika bakgrunder och erfarenheter, säger Paula Hoffmann, konstansvarig Folkets Hus och Parker. 

Vernissage: Tisdag den 1 oktober klockan 17–20

Invigning: Tisdag den 1 oktober klockan 18.00 av Jan Dzedin, avgående kulturchef i Emmaboda kommun och ny chef för Byteatern i Kalmar. Internationella kören uppträder kl. 18.30

Övriga öppettider:
Onsdag-Torsdag 14–18
Fredag 16–22
Lördag 14–18

Medverkande konstnärer:  Alexander Aronsson, Britt Bogårdh, Sarah Bouamrane, Mats Brate, Elizabet Christiansson, Mikael Ellingsen, Anna-Lisa Fransson, Lena Fries, Anna-Linda Gabriel, Magnus Gustavsson, Gitte Lind, Anders Lönn, Ebba Johansson, Annika Mikkonen Bergström, Carla Ordenes Duffau, Tone Ougaard, Linda Persson, Stina Siljing , Sara Västerlund och Jeanette Wåhlstrand 

Konst åt alla är ett samarbete mellan Riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Åfors Folkets Hus. Bakom Konst åt alla står de tre samlingslokalorganisationerna Riksorganisationen Folkets Hus och Parker, Bygdegårdarnas Riksförbund och Riksföreningen Våra Gårdar.

För mer information om Konst åt alla, kontakta: 
Paula Hoffmann, konstansvarig Folkets Hus och Parker
08 452 25 31, paula.hoffmann@folketshusochparker.se 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer samt liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och har en värdegrund som bygger på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Följ Folkets Hus och Parker

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkets Hus och Parker

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye