Einar Mattsson

Einar Mattsson internationella samarbete i KTH Dig-IT Lab

Dela

Som en av finansiärerna med pågående forskningsprojekt i KTH Dig-IT Lab, deltog Einar Mattsson på en unik internationell digitaliserings-konferens i Stockholm den 12-13 september tillsammans med framstående universitet i Sydney, Montreal, Grenoble och Oslo. 

Mikael Dimadis berättar inför sittande publik om Einar Mattssons pågående forskning på KTH Dig-IT Lab
Mikael Dimadis berättar om Einar Mattssons pågående forskning på KTH Dig-IT Lab

Nämnda universitet är alla med i KTH:s och fastighetsbranschens stora forskningsprojekt Dig-IT Lab. Här deltar Einar Mattsson tillsammans med andra fastighetsägare som Vasakronan, Castellum, Akademiska hus och SISAB. Deltar gör även proptech-bolag som utvecklar tekniska modeller, AI-teknik och andra smarta lösningar. Allt för att tillsammans kunna accelerera digitaliseringen av fastighetsbranschen för att minska klimatavtrycket.
 
Gemensamma globala utmaningar 
Våra utmaningar att öka digitaliseringen i fastighetsbranschen delar vi med många, inte bara i Sverige utan också i resten av världen. Att lyssna på de olika erfarenheterna från Frankrike, Kanada och Australiens forskningsprojekt som genomförs just nu, blir därför väldigt intressanta. Alla projekt syftar till att skapa digitala lösningar för att bättre kunna samla in data, göra bättre simuleringar och sen praktiskt kunna tillämpa dem i fastigheterna. Som att minska energianvändningen till exempel.
 
Mikael Dimadis, projektledare forskning- och utvecklingsprojekt på Einar Mattsson berättar:

– Vi på Einar Mattsson har genom KTH Dig-IT Lab en unik möjlighet att ta del av erfarenheter från andra fastighetsägares forskningsprojekt och verkliga tester, men också genom de olika projekten som vi själva driver. Forskningen i de tre egna byggnaderna på KTH-campus syftar till att snabba på digitaliseringen. Allt för att vi själva och resten av branschen ska få en ännu smidigare och mer effektiv förvaltning och minskat avtryck på miljö och klimat. 

Människors beteenden påverkar 
Human in the Loop kallas en metodik som tillämpas i ett forskningsprojekt i Frankrike, där simuleringarna som görs i den digitala modellen tar hänsyn till variationer i människors beteenden i fastigheten. Detta låter enkelt, men är komplicerat och kräver avancerad programmering. 
Einar Mattsson hoppas kunna göra något liknande i Einar Mattssons tre byggnader på KTH, inom ramen för både KTH Dig-IT Lab och KTH Live-In Lab.
 
KTH Dig-IT Lab en unik möjlighet att spara tid och resurser
NTNU, Norges teknisk naturvetenskaplige universitetet, drivs bland annat ett projekt för att bygga upp en digital tvilling utifrån data som fastighetsförvaltare behöver. Arbetet med att sätta upp digitala tvillingar inom Einar Mattsson-koncernen i det egna beståndet pågår sedan länge. Den första etappen av den första digitala tvillingen kommer att visas upp internt på Einar Mattssons temavecka om digitalisering i oktober. Erfarenhetsutbytet mellan NTNU och KTH Dig-IT Lab fortsätter.

Kontakter

Länkar

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Koncernen är bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Kvarteret Sommaren lyser upp vintern17.12.2024 05:42:00 CET | Pressmeddelande

På östra Södermalm ligger Hovings malmgård som har genomgått en välbehövlig ansiktslyftning. Einar Mattsson har fått bygglov och tillåtelse av Stockholm stad att genomföra ett antal välbehövliga åtgärder på tak och fasad. Huset är byggt mellan 1770 och 1790 men renoverat och ombyggt under seklerna. Åtgärderna är utförda för att efterlikna hur huset såg ut runt sekelskiftet vid 1900. Materialval och metoder har tagits fram och utförts i nära samarbete med en välrenommerad byggnadsvårdsantikvarie.

”Mixen mellan kundkontakten och alla administrativa arbetsuppgifter fascinerar mig” — fredagsporträttet med Gunilla Eriksson29.11.2024 10:00:00 CET | Blogginlägg

Hon drar paralleller om sig själv till tjuren Ferdinand, gillar att klura ut oklarheter och njuter bäst på Ekerö. Vem är det vi pratar om? Jo, hyresadministratören Gunilla Eriksson. Över henne ligger ett lugn, även när hyresgäster stressar på om missade inbetalningar. Lär känna Gunilla i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye