Höga förväntningar på team CUPRA Sweden-PWR inför säsongsfinal på Mantorp Park

Dela

STCC Grande Finale äger rum på Mantorp Park, en av Sveriges mest klassiska racingbanor som invigdes 1969. Med ett intensivt race i tabellen kan publiken förvänta sig ett spännande avslut på säsongen. CUPRA Sverige, som är en betydande partner till teamet, visar stolt upp CUPRA Tavascan,  märkets okonventionella och sportiga SUV, som också agerar leading car i samtliga race.

När STCC-säsongen närmar sig sitt klimax förbereder sig team CUPRA Sweden-PWR för en elektrifierad uppgörelse på Mantorp Park den 20–21 september 2024. Säsongen har varit en blandning av toppar och dalar, där teamet har visat på både uthållighet och en konkurrenskraftig anda trots utmaningar.

Vid det senaste evenemanget på Ring Knutstorp ställdes CUPRA Sweden-PWR inför oväntade hinder. Trots förarnas heroiska insatser påverkade tekniska utmaningar och tuff konkurrens deras placeringar. Även om teamets prestationer inte nådde upp till förväntningarna gav de värdefulla insikter och lärdomar inför säsongens sista lopp.

"Ring Knutstorp presenterade fler utmaningar än vi hade förväntat oss. Trots att vi inte nådde de resultat vi hoppades på, tar vi med oss det positiva och är fast beslutna att göra en stark comeback på Mantorp Park.”, säger Marcus Ekström, Teamchef för CUPRA Sweden-PWR.

Mantorp Park, med sin krävande banlayout och unika utmaningar, lovar att bli den perfekta scenen för team CUPRA Sweden-PWR att visa upp sina färdigheter och avsluta säsongen på topp. Teamet fokuserar på att utnyttja sina lärdomar från Ring Knutstorp för att leverera en enastående prestation under säsongens sista racehelg.

"Team CUPRA Sweden-PWR har stött på utmaningar under säsongen, vilket gör att vi nu är mer beslutsamma än någonsin att avsluta starkt. Våra förare och teamet har lagt ner ett hårt arbete, och vi ser fram emot att bjuda publiken på en spännande finalhelg där vi verkligen kan visa att CUPRA står för elektrifierad prestanda på högsta nivå. Precis som hos vår CUPRA Tavascan, som med avancerad teknik och dynamisk design, agerar leading car i samtliga finalrace.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

STCC-mästaren Robert Dahlgren säger, ”Vi hade en tuff helg på Ring Knutstorp, men vi kommer att använda det vi har lärt oss för att avsluta säsongen starkt på Mantorp Park. Jag tror att vi kommer att kunna utmana om pallplatserna."

Team CUPRA Sweden-PWR beger sig till Mantorp Park fast beslutna att fortsätta driva utvecklingen av elbilsracing och leverera verkliga prestationer. Med stöd från sina fans och partners är de redo att göra STCC-säsongens sista lopp till en minnesvärd händelse.

STCC säsongsfinal

  • Datum: 20–21 september 2024
  • Plats: Mantorp Park, Sverige
  • Bana: Utmanande layout med både högfartspartier och tekniska sektioner

Följ Uppdateringar i Realtid:

Följ oss på sociala medier för liveuppdateringar, bakom kulisserna-material och exklusiva intervjuer under hela helgen. Missa inte en sekund av spänningen när STCC-serien avslutas på Mantorp Park! Tävlingen sänds även LIVE på: plus.stcc.se.

Upptäck CUPRA Tavascan
https://www.cupraofficial.se/bilar/tavascan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den förväntade tjänstebilsfavoriten CUPRA Tavascan agerar leading car i samtliga finalrace. Foto: James Holm
Den förväntade tjänstebilsfavoriten CUPRA Tavascan agerar leading car i samtliga finalrace. Foto: James Holm
Ladda ned bild

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har blivit ett av Europas snabbast växande bilmärken och har ett globalt nätverk av specialiserade återförsäljare.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och år 2023 nådde varumärket nya höjder med över 230 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är också mycket stolta över att delta i racingtävlingen Formula E. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara förändringens drivkraft. Bland dess medlemmar finns Oscars-nominerade filmregissören J.A. Bayona, Formula E föraren Lucas Di Grassi, gatukonstnären TV-Boy, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye