Bookmark Förlag

En sann familjesaga om krig och kärlek som redan fångat en världspublik

Dela

Nu finns Georgia Hunters succédebut Vi som var lyckliga på svenska. Det är en lika sorglig som hoppfull berättelse om andra världskrigets förödande konsekvenser som sålt mer än 1 miljon exemplar internationellt och nyligen blivit kritikerrosad tv-serie. Romanen bygger på författarens egen familjs öden.  

Vi som var lyckliga inspirerades av en familjeåterförening”, säger författaren Georgia Hunter. ”Det var den som öppnade mina ögon för de häpnadsväckande, okända krigshistorier som fanns om min farfar, hans föräldrar och hans syskon.” 

När Georgia Hunter förstått att hennes släkt var överlevande efter Förintelsen ägnade hon mer än tio år åt att undersöka och teckna ner familjens historia och dess medlemmars flyktvägar. Det blev en New York Times-bästsäljare som nu kommit ut i fler än 20 länder. Sedan i våras finns den även som hyllad tv-serie med Logan Lerman och Joey King i huvudrollerna.

Handling:
När familjen Kurc splittras under andra världskriget har de ingen chans att kontakta varandra. De vet inte vilka som är vid liv eller när och hur de någonsin ska kunna återse varandra igen. Ändå fortsätter livet. Mitt i saknaden och sorgen blomstrar kärleken, barn blir till och växer upp, ögonblick blir kära minnen. Drivna av en orubblig vilja att överleva och av längtan efter att återförenas tvingas familjen att förlita sig på hoppet, uppfinningsrikedomen och den egna inre styrkan för att uthärda kriget och förföljelsen.

”Det är en svepande tragisk och kärleksfull historia”, säger Anna Cecilia Weschke, förläggare på Bookmark Förlag, ”och därtill en skrämmande aktuell skildring av flykt och krigets konsekvenser.” 

För översättning till svenska står Sanna Gillberg. Lo Kauppi har läst in ljudboken som släpps den 1 november. 

För mer information och recensionsexemplar, vänligen kontakta:
Frida Pålsson, Bookmark förlag, email: frida.palsson@bookmarkforlag.se, telefon: 073 920 76 19

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslag: Elsa Paulson
Omslag: Elsa Paulson
Ladda ned bild
Foto: Andrea Carson
Foto: Andrea Carson
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye