Upplands Väsby kommun

Bankes bro smyckas med Väsbybilder

Dela

Bankes bro över järnvägen i centrala Väsby ska omvandlas med färg på väggarna och vackra Väsbybilder. Satsningen är ett led i att öka tryggheten på offentliga platser.

Bankes bro är viktig för många cyklister och fotgängare i Väsby. Bron binder samman östra och västra sidan om järnvägen.
Bankes bro är viktig för många cyklister och fotgängare i Väsby. Bron binder samman östra och västra sidan om järnvägen. Daniel Jansson, Upplands Väsby kommun

Hur kan en lite småtrist gång- och cykelbro över järnvägen förvandlas till en plats där Väsbybor blir inspirerade och känner sig trygga? Med hjälp av Väsbybilder i storformat förvandlas Bankes bro till en helt ny upplevelse.

– Hela Väsby ska må bra. Hela Väsby ska vara rent, snyggt och tryggt. Jag hoppas att uppfräschningen av Bankes bro med snygga Väsbybilder förstärker den känslan, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

I fallet med Bankes bro sker en foliering av bilder på stora plåtskivor som man sedan fäster på insidan av bron. Den som passerar förbi kommer bland annat bli påmind om Väsbys vackra naturområden och förhoppningsvis också inspireras att upptäcka och besöka Väsbys olika platser.

Bankes bro är viktig för infrastrukturen i Väsby då den binder samman östra och västra sidan om järnvägen. Bron är försedd med tak och väggar på en cirka 100 meter lång sträcka som nu omvandlas för alla fotgängare och cyklister.

– Det är många Väsbybor som använder bron om dagarna, till och från jobb, skola och andra aktiviteter. Kan vi som kommun göra något bättre av denna viktiga pulsåder för gångare och cyklister så blir det bättre för väldigt många Väsbybor. Redan i början av oktober kommer alla förbipasserande kunna se resultatet av arbetet, säger Micaela Montin som är chef för gata- och parkenheten.

Bankes bro byggdes 1993 och har sitt namn uppkallat efter vikingen Banke som bodde i Runby och som är omnämnd på runristningen Ladbrostenen, vid korsningen Ladbrovägen och Åvägen.

Arbetet med att foliera Bankes bro inleds på måndag 30 september.

Kontakter

Bilder

Bankes Bro ska bli en ny upplevelse för cyklister och fotgängare. Redan i början av oktober kan man se förändringen på insidan.
Bankes Bro ska bli en ny upplevelse för cyklister och fotgängare. Redan i början av oktober kan man se förändringen på insidan.
Daniel Jansson, Upplands Väsby kommun
Ladda ned bild
Snart är gammalt klotter ett minne blott. Väggarna längs Bankes bro ska förses med färg och vackra Väsbybilder.
Snart är gammalt klotter ett minne blott. Väggarna längs Bankes bro ska förses med färg och vackra Väsbybilder.
Daniel Jansson, Upplands Väsby kommun
Ladda ned bild

I Upplands Väsby bor över 50 000 invånare. Kommunen har ett attraktivt läge och hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik från centrala Stockholm, Arlanda och Uppsala. Här har vi blomstrande handel, kultur, innovation och människor som bidrar till den moderna småstaden. Naturen finns alltid nära med cykelavstånd till Mälaren och blåbärsskogen. I Väsby är det enkelt att göra kloka och hållbara val, i livets alla skeden. Välkommen hem till Väsby!

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye