Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Pressinbjudan: Entrepreneurship Summit 2024

Dela

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) har nöjet att bjuda in medier till Entrepreneurship Summit 2024. Denna unika konferens samlar Sveriges främsta entreprenörer, investerare, politiker och forskare för att diskutera och forma framtidens entreprenörskap.

Entrepreneurship Summit 2024 arrangeras onsdagen den 2 oktober 2024
Entrepreneurship Summit 2024 arrangeras onsdagen den 2 oktober 2024

Entreprenörskap är avgörande för innovation, ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling i Sverige. Genom att främja entreprenörskap skapas nya jobb, innovationer och exportmöjligheter. Entreprenörer löser samhällsutmaningar med innovativa lösningar och förbättrar livskvaliteten genom nya teknologier och tjänster.

På dagen samlar vi entreprenörer, investerare, politiker och forskare för att diskutera hur vi tillsammans kan stärka framtidens entreprenörskap. Vi kommer bland annat diskutera hur vi kan förenkla regelverket och minska den administrativa bördan för nya och unga företag. Andra viktiga frågor är hur vi kan attrahera kompetens och internationell talang.

Höjdpunkter från programmet:

  • Inspirerande samtal och diskussioner med några av Sveriges ledande entreprenörer och beslutsfattare.
  • Fokus på aktuella utmaningar och hur vi tillsammans kan stärka framtidens entreprenörskap.
  • Nätverksmöjligheter med nyckelpersoner inom näringslivet och forskarvärlden.

Medverkande talare:

  • Deqa Abukar, BLING
  • Ayad Al Saffar, VD och ägare Åhléns
  • Pontus Braunerhjelm, Entreprenörskapsforum, IVA-ledamot
  • Joel Hellermark, Sana Labs AI
  • Linnéa Kornehed Falck, Einride
  • Anne Lidgard, Vinnova, IVA-ledamot
  • Pernilla Ramslöv, NOX Consulting
  • David Sonnek, Navigare Ventures
  • Staffan Truvé, Recorded Future, IVA-ledamot
  • Gunilla von Platen, Xzakt, Transcom Worldwide, IVAs Näringslivsråd
  • Moderator för dagen är Maria Rankka, ABC Labs och IVA-ledamot

Praktisk information:

Datum och plats: onsdagen den 2 oktober 2024 7A Posthuset, Vasagatan 28, Stockholm.

Medier är välkomna att delta. Anmälan görs till per.andersson@iva.se senast den 30 september. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Åtgärdsförslag: Så ska Sverige ta en ledande roll i Europas försörjning av metaller och mineral14.10.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Säker tillgång på metaller och mineral är avgörande för att klara omställningen till ett fossilfritt och konkurrenskraftigt samhälle. Efterfrågan på dessa resurser kommer att öka kraftigt när fossila bränslen fasas ut och ny teknik implementeras. För att möta denna utmaning presenterar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, i en ny rapport, en rad konkreta förslag till regeringen som kan ligga till grund för en ny svensk mineralstrategi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye