Botkyrka kommun

Pressinbjudan: Ökad närvaro av ordningsvakter ska göra Fittja tryggare

Dela

Botkyrka kommun tillsammans med fastighetsägarna Botkyrkabyggen, Kungsvåningen och Willhem gör en gemensam satsning på närvaro av ordningsvakter i och runt centrala Fittja från och med den 1 oktober. Initiativet är en del av ett gemensamt arbete för att skapa en tryggare och mer trivsam miljö för alla som bor och vistas i Fittja.

Fyra män står utomhus och pratar med varandra. Två av dem är klädda i uniformer.
Ordningsvakter från Tempest pratar med boende i Fittja som en del av den gemensamma trygghetssatsningen. Deras närvaro ska bidra till en positiv atmosfär och öka tryggheten i området.

Ordningsvakterna kommer att finnas på plats alla dagar i veckan för att bidra till en positiv atmosfär i området och öka känslan av trygghet. De är tillgängliga för alla – boende, besökare och näringsidkare –och deras uppdrag är att arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande samt vara en närvarande och välkomnande resurs i området. Målet är att förstärka den positiva utvecklingen i Fittja och göra det till en plats där alla känner sig välkomna. 

Initiativet är ett resultat av det långsiktiga samarbetet mellan Botkyrka kommun, Botkyrkabyggen, Kungsvåningen och Willhem. Sedan 2019 har dessa aktörer tillsammans arbetat för att förbättratryggheten i Fittja.

“Från Botkyrka kommun är vi väldigt förväntansfulla och ser fram emot att vi tillsammans med de lokala fastighetsägarna bidrar till ett ännu bättre Fittja,” säger Stina Lundgren (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kungsvåningen, Botkyrkabyggen, Willhem och Botkyrka kommun är alla överens om vikten av att göra Fittja till en tryggare och mer trivsam plats för alla som bor och vistas här. Vår gemensamma trygghetsinsats visar hur samverkan mellan olika aktörer kan skapa positiva förändringar. Genom vårt samarbete har vi goda möjligheter att tillsammans bidra till en trygg och hållbar framtid för området.

Pressträff

Tid: tisdag 1 oktober klockan 16.00
Plats: Fittja torg

På plats finns representanter från kommunen och fastighetsbolagen.

Presskontakter

Botkyrka kommun
Lennart Agén
073-421 85 00
lennart.agen@botkyrka.se

Willhem
Madeleine Wetterström
Kommunikations- och marknadschef
madeleine.wetterstrom@willhem.se
0735-24 50 81

Botkyrkabyggen
Presstelefon: 08-121 55 667
press@botkyrkabyggen.se

Kungsvåningen
Kristin Murray Edsander
Marknadskoordinator
kristin.m.e@kungsvaningen.se
0708-71 40 98

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets sjätte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning gör Botkyrka till långt ifrån lagom - en kontrastrik och kreativ mötesplats, full av upplevelser.

Följ Botkyrka kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Botkyrka kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye