Bonnier News

Nyhetsbrevet Veckans vänster blir större när Länstidningen i Östersund ansluter

Dela

Bonnier News Locals nyhetsbrev Veckans vänster, som varje vecka samlar ledartexter från Arbetarbladet och DalaDemokraten, utvidgas med ledartexter från Länstidningen i Östersund.
– Våra röster behövs i den nationella debatten för att bättre spegla Sverige, säger Lovisa Arvidsson, politisk redaktör på Länstidningen i Östersund.

Göran Greider, Lovisa Arvidsson och Jenny Wennberg.
Göran Greider, Lovisa Arvidsson och Jenny Wennberg.

Sedan februari 2023 skickas Veckans vänster ut till närmare 3 000 prenumeranter som tar emot nyhetsbrevet varje fredag. Bakom nyhetsbrevet står två av landets främsta vänsterorienterade opinionsjournalister, DalaDemokratens chefredaktör Göran Greider och Arbetarbladets politiska redaktör Jenny Wennberg. Läsarna får också ta del av texter av bland annat Kommunals ordförande Malin Ragnegård, författaren Kajsa Ekis Ekman och skribenter som Daniel Swedin från Arbetet, Katalys utredare Kalle Sundin, Dalarnas SSU-ordförande Ali Jundi och riksdagsledamoten Sofie Eriksson (s).

Nu utökas nyhetsbrevet med texter från Länstidningen i Östersunds ledarsida.

– Utvecklingen vi just nu ser i norra Sverige kommer att påverka hela landet. Dels vad gäller den gröna industriella utvecklingen, som vi på LT:s ledarsida studerar med lupp, och dels den geografiska ojämlikhet som breder ut sig och bevisligen har kraft att påverka nationella valresultat. Här behövs våra lokaltidningars vänsterperspektiv mer än någonsin, säger Lovisa Arvidsson.

– Att Sverige blivit alltmer av ett högerland har de allra flesta märkt. Men opinionsbildningen ligger i allt väsentligt i händerna på stora borgerliga tidningar, lokalt och i riket. I Veckans vänster hittar du något annat: De röda och gröna perspektiven på den politiska makten och på samhället, inte minst så som det ser ut utanför storstäderna, säger Göran Greider.

Arbetarbladets Jenny Wennberg ser fram emot att erbjuda läsarna av Veckans vänster nya perspektiv från Östersund.

– Länstidningens ledarsida har under lång tid varit en viktig röst i svensk press som konsekvent analyserar skeenden med bas i den jämtländska verkligheten, oavsett om det handlar om lokala, nationella eller internationella skeenden. Den utgångspunkten är otroligt viktig, oavsett om det handlar om beslut i Krokoms kommun, svenskt Nato-medlemskap, eller vilka konsekvenser presidentvalet i USA får för våra företag. Därför är det såklart väldigt roligt att få välkomna Länstidningens ledarsida, som jag själv läser med stort intresse, till Veckans vänster.

Första brevet med innehåll från Länstidningen i Östersund landar i prenumeranternas mejlboxar på fredag 27 september.

Kontakter

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye