Jönköpings kommun

Nu införs meröppet på biblioteket i Tenhult

Dela

I oktober öppnar biblioteket i Tenhult igen. Den största skillnaden i Tenhults bibliotek efter renoveringen är bibliotekets öppettider och tillgänglighet.

När Tenhults bibliotek öppnar efter renoveringen är det nya möbler och nymålande väggar – men också möjligt att besöka biblioteket när inte personal finns på plats.
När Tenhults bibliotek öppnar efter renoveringen är det nya möbler och nymålande väggar – men också möjligt att besöka biblioteket när inte personal finns på plats.

Väggen i bibliotekets barnavdelning pryds nu av en stor väggmålning och det finns nya möbler och bokhyllor med belysning på plats. 

Men den största skillnaden är utökade öppettider och införandet av meröppet – som betyder att besökare med ett särskilt bibliotekskort kan gå in i biblioteket även när personal inte finns på plats kl 7–22 alla dagar.

– Vi är glada och stolta över att presentera ett fint, mysigt, spännande bibliotek med nya fina bokhyllor och inredning, men framförallt att vi nu inför vi meröppet också i Tenhults bibliotek, säger Elin Ranerås, projektledare för renoveringen.  

Biblioteket smygöppnar
Biblioteket smygöppnar för dig som vill kolla in lokalerna, skaffa ett meröppetkort och hämta reserverade medier: 1–2 oktober klockan 10.00–16.00 Meröppet börjar först gälla efter kl 16.00 fredag 4 oktober.

Officiell invigning
Fredag 4 oktober invigs biblioteket. Från klockan 10.00 till klockan 16.00 är det fullt invigningsprogram med tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande, författarhögläsning med lokala Johanna Sernelin, workshop och ballongknytning. Det bjuds på fika hela dagen! 

Meröppet i Ödestugu
I slutet av oktober, vecka 43, införs meröppet även i Ödestugu biblioek. I Huskvarna och Bankeryd byts meröppetsystemet så att det är samma i hela kommunen.

Nyckelord

Kontakter

Elin Ranerås, projektledare
Tfn 036-10 55 13
elin.raneras@jonkoping.se

Bilder

Länkar

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye