Jönköpings kommun

Socialkontor samlokaliseras i centrala Jönköping

Dela

Efter årsskiftet samlas de fem försörjningsstödskontoren som idag finns geografiskt utspridda i olika stadsdelar, bland annat på Råslätt, Öxnehaga och Väster, i Kammarrättens tidigare lokaler på Slottsgatan i centrala Jönköping.

Gult putsat hus i fyra våningar med röd ent´r och rött tak. Gata och busshållplats utanför. Parkeringshus jämte.
Kammarrättens tidigare lokaler på Slottsgatan 5 i centrala Jönköping

Syftet med flytten är att skapa en bättre samsyn och kunna dra nytta av de synergieffekter som blir när verksamheten ligger i samma lokaler.

-Vårt mål är att skapa en enhetlig och likvärdig service för medborgarna oavsett vilken enhet de besöker, samtidigt som vi får bättre och säkrare lokaler att möta medborgare i, säger Helena Stenow, individ- och familjeomsorgschef i Jönköpings kommun.  

Just nu pågår anpassning av lokalerna och inflyttningen är planerad till början av 2025, därefter hänvisas alla besökare till de nya lokalerna.

-Vi ser fram emot flytten och jag tror att detta blir en bra lösning både för verksamhet, medborgare och medarbetare, säger Helena Stenow.

I område försörjningsstöd ingår följande verksamheter: ekonomiskt biståndsenheterna, integrationsboendeenheten, ukrainaenheten, tolk- och översättarservice, budget- och skuldrådgivningen samt enheten för felaktiga utbetalningar.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye