SBAB Bank

Nya sparräntor hos SBAB

Dela

SBAB sänker den rörliga sparräntan med 0,25 procentenheter för privatkunder. Även sparräntan för företag och bostadsrättsföreningar sänks med 0,25 procentenheter. Räntejusteringen är främst en följd av Riksbankens sänkning av styrräntan. Förändringen träder i kraft onsdag den 2 oktober.

Det är SBAB:s ambition att ha en följsamhet mellan bolåneräntor, sparräntor och upplåningskostnader med hänsyn tagen till konkurrenssituationen. Som ett led i detta och mot bakgrund av Riksbankens sänkning av styrräntan, sänker SBAB den rörliga sparräntan för privatkunder, företag och bostadsrättsföreningar med 0,25 procentenheter.

För privatpersoner innebär det en ny sparränta på 3,00 procent. För företag och bostadsrättsföreningar ger det en sparränta på 2,80 procent för belopp upp till 25 miljoner kronor och en ränta på 3,10 procent för sparande mellan 25-200 miljoner kronor.

– De korta räntorna påverkas i hög grad av Riksbankens justeringar av styrräntan. Förra veckan sänkte vi bolåneräntorna och den här veckan sparräntorna. Vårt mål är att alltid kunna erbjuda konkurrenskraftiga räntor för våra kunder, säger Mikael Inglander, VD på SBAB.

De nya räntorna börjar gälla den 2 oktober 2024:

Privatkund

Tidigare ränta

Förändring (procentenheter)

Ny kundränta

Sparkonto med rörlig ränta

3,25%

-0,25

3,00%

Företag & Brf

Tidigare ränta

Förändring (procentenheter)

Ny kundränta

Upp till 25 miljoner kronor

3,05%

-0,25

2,80%

25-200 miljoner kronor

3,35%

-0,25

3,10%

Privatkunder hos SBAB har fria uttag på sparkonton utan bindningstid. Insatta medel hos SBAB omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att sparbelopp upp till 1 050 000 kronor är skyddade av staten genom Riksgälden.

Besök gärna www.sbab.se för mer information om SBAB, bolån och sparande.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om SBAB

SBAB:s affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Bostadssajten Booli och mäklarguiden Hittamäklare är en del av SBAB:s trygga och enkla tjänster för bolån och boendeekonomi utan krångel. Antal bolånekunder uppgår till 291 000 och 652 000 privatpersoner har sparkonto (per den 30 juni 2024). Antal medarbetare (FTE) är 1 008. SBAB prioriterar fyra av FN:s globala hållbarhetsmål (8, 11, 12 och 13) inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. Läs mer på: sbab.se, booli.se, hittamaklare.se, facebook.com/sbabbank, twitter.com/sbabbank, linkedin.com/company/sbab-bank.

Följ SBAB Bank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SBAB Bank

Marginellt fall i bostadspriserna i september2.10.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Bostadspriserna föll med 0,1 procent i september i Sverige som helhet. Det var dock en tudelad bild. Villapriserna sjönk med 1,1 procent medan lägenhetspriserna steg med 1,7 procent. Villapriserna sjönk i fyra av sex regioner medan lägenhetspriserna steg i fyra av sex. Rensat för säsong och andra tillfälliga effekter steg bostadspriserna för Sverige som helhet med 0,7 procent – lägenhetspriserna med 1,1 procent och villapriserna med 0,6 procent. Detta visar SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för september.

Mäklarna: Jämnt skägg mellan stigande och oförändrade bostadspriser fram till årsskiftet30.9.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det är i princip jämnt skägg bland mäklarna i tron på stigande respektive oförändrade bostadspriser under årets sista kvartal. 48 procent tror på stigande priser och 47 procent på oförändrade. 6 procent av mäklarna tror på sjunkande priser. Prisoptimismen är lite större för villor än för bostadsrätter. En stor majoritet av mäklarna tror att det redan stora utbudet kommer att fortsätta att öka både för bostadsrätter och villor. Detta trots att även efterfrågan samtidigt bedöms öka. De flesta mäklarna tror att Riksbankens sänkningar av styrräntan kommer att öka aktiviteten på bostadsmarknaden snarare än bostadspriserna. Detta enligt SBAB:s Mäklarbarometer för årets fjärde kvartal.

Var tredje ung vuxen får ekonomiskt stöd av sina föräldrar25.9.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

En av fyra saknar helt ekonomisk krockkudde. Dessutom är det fler som sparar mindre nu än för ett halvår sedan jämfört med dem som sparar mer. Unga har dragit ner sparandet mer än andra. Var fjärde person mellan 18–29 år säger att de sparar mindre nu jämfört med för ett halvår sedan. Var tredje person i samma åldersgrupp uppger också att de har fått ekonomiskt stöd av sina föräldrar under det senaste halvåret. Detta visar SBAB:s undersökning Spartempen.

SBAB sänker räntorna på bundna bolån17.9.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

SBAB sänker nu listräntorna för bundna bolån med löptider på 1–10 år med 0,10-0,25 procentenheter. Det ger exempelvis en listränta på 3,51 procent för ett tvåårigt lån. Räntan för rörliga bolån lämnas oförändrad. Räntesänkningen är framför allt en anpassning till marknadsräntornas rörelser, vilka påverkar bankens upplåningskostnader. Förändringarna träder i kraft idag tisdag den 17 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye