Region Norrbotten

Chef för Division psykiatri slutar

Dela

Region Norrbottens chef för Division psykiatri, Pernilla Nordkvist, har idag meddelat att hon vill avsluta sitt chefsförordnande så snart det är möjligt. Anledningen är att hon upplever att delar av verksamheten saknar förtroende för henne som chef i samband med ett större förändringsarbete som pågår inom psykiatrin. Hon har även utsatts för personangrepp i sociala medier. 

– Vi är inne i ett stort förändringsarbete och hela processen har varit omgiven av synpunkter och hårt tryck i bland annat sociala medier, inte bara riktat mot mig i min yrkesroll utan också mig som person. Jag har försökt hantera det i både yrkesliv och privat men det är svårt att separera rollerna. Min samlade bedömning är att det inte längre är möjligt att fortsätta i den här rollen och det har jag nu meddelat regiondirektören, säger Pernilla Nordkvist. 

Regiondirektör Ulrika Sundquist har tagit del av både medarbetares och fackliga företrädares synpunkter och bild av nuläget. 

– Trots regelbundna möten och information under arbetsprocessen har vi dessvärre inte lyckats skapa den tillit och delaktighet som förändringsarbetet inom psykiatrin kräver. Det känns väldigt tråkigt men jag delar Pernillas bedömning och respekterar hennes beslut att lämna rollen som divisionschef, säger regiondirektör Ulrika Sundquist. 

Att tjänstepersoner hängs ut i sociala medier och utsätts för påtryckningar blir allt vanligare, menar regiondirektören. 

– Det är ett försämrat samhällsklimat som inte bara drabbar oss. Jag förstår att en förändringsprocess kan skapa oro men vi som arbetsgivare kan aldrig tolerera att någon av våra medarbetare utsätts för personangrepp och påtryckning, säger Ulrika Sundquist. 

Pernilla Nordkvist kvarstår som divisionschef tills en tillförordnad chef har utsetts.   

– Jag kommer att utse en tillförordnad divisionschef så snabbt som möjligt och jag är tacksam att Pernilla finns kvar för att göra en ordnad överlämning. Därefter kommer jag att inleda en rekryteringsprocess av en ny divisionschef, säger Ulrika Sundquist. 

För kommentarer ombeds journalister kontakta regiondirektör Ulrika Sundquist.

Nyckelord

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 400 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye