Svenska Friidrottsförbundet

adidas ny partner till Svensk Friidrott

Dela

adidas är ny officiell leverantör av tävlings-, tränings- och merchandisekläder till Svensk Friidrott. Avtalet är skrivet på fyra år och gäller från och med årsskiftet.

adidas kommer att leverera kläder till samtliga friidrottslandslag och även till de blågula supportrarna.

- Det här är ett viktigt avtal som vi är jätteglada över att ha på plats. adidas som redan har en mycket stark position inom friidrotten kommer att bli en betydelsefull partner för Svensk Friidrott. Våra framgångsrika och populära landslag är redo att ta ännu ett kliv framåt och att gå in i den nya eran tillsammans med adidas känns optimalt, säger Svenska Friidrottsförbundets marknadschef Jan Larsson.

Avtalet med adidas sträcker sig fram till och med 2028 och omfattar leverans av samtliga tävlings-, tränings- och representationskläder för Svenska Friidrottsförbundet.

Bland adidas marknadsrättigheter kan nämnas all merchandise, specialkollektioner för veteranlandslag samt kläder till Landslagets friidrottsskola och Miniorlandslaget.

Avtalet innehåller även en särskild elitsatsning. Bland annat kommer klädjätten tillsammans med Bauhaus att fortsätta stötta en grupp landslagsaktiva i deras idrottsliga satsning och därmed stärka friidrottslandslagets identitet som ett folkkärt landslag.

- Friidrott har en väldigt stark position i Sverige och landslaget är den största möjliga partnern inom sporten. Därför känns det väldigt naturligt att adidas, det mest ikoniska varumärket inom sport, ska vara en del av landslagets framtid. Vi ser fram emot att kunna ge Svensk Friidrott de bästa förutsättningarna de kommande åren, säger Elin Sundell Nilsson, Sports Marketing Director för adidas Norden.

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye