Uppsala kommun

Storsatsning – 300 bostadsrätter markanvisas i Gottsunda

Dela

Gottsunda ska fortsätta utvecklas med en ökad social hållbarhet. Bostadsutvecklaren Titania får nu uppdraget att bygga 300 bostadsrätter vid Gottsunda centrum längs nya stadsstråket.

Kommunens mark- och exploateringsutskott​ har godkänt ett markanvisningsavtal med bostadsutvecklaren Titania.

Markanvisningen innebär att Titania får möjlighet att bygga cirka 300 bostadsrättslägenheter vid Gottsunda centrum och spårvagnshållplats.

– Med fler bostadsrätter i Gottsunda får vi en större blandning av upplåtelseformer i området. Det ger oss ökad social hållbarhet och i förlängningen ett tryggare Gottsunda, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Titanias projekt ska stärka platsen och öka värdet på marken i området. Titania har erfarenhet av liknande projekt som bidragit till goda stads- och boendemiljöer.

– Titania kan konsten att utveckla förorten. Vi är förortsförädlarna. Det har vi visat i vårt projekt Tingstorget i Alby i norra Botkyrka som Uppsala kommun visat stort intresse för. Nu tar vi oss an Gottsunda med samma ambition, säger Carl Johan Casserberg, chef stadsutveckling, Titania.

​​Markanvisningen engagerar näringslivet i utbyggnaden av området genom kommande entreprenadupphandlingar. Utvecklingen leder också till ökat befolkningsunderlag för handel och annan kommersiell service på ett mer övergripande plan.

Direktanvisningen gäller för del av Valsätra 1:26 (i detaljplanen för Gottsunda stadsstråk etapp 2).   

Nyckelord

Kontakter

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. För här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye