Bookmark Förlag

1700-tal, konspirationer och omöjlig kärlek skildras av Christina Erikson i tredje delen av hyllade Svartåsviten

Dela

Nu släpps Trogen dig till döden av Christina Erikson, den tredje och avslutande boken i Svartåsvitens första trilogi. Serien, som skildrar kvinnorna som har styrt på Svartå herrgård, består av sju fristående trilogier som kommer att sträcka sig från 1700-talet fram till nutid.

"Trogen dig till döden", den tredje delen i Svartåsviten, finns ute nu.
"Trogen dig till döden", den tredje delen i Svartåsviten, finns ute nu.

Om du var min, den första delen i Svartåsviten, släpptes hösten 2023 och blev en omedelbar succé och läsarfavorit. Serien tog sin början då Svartå herrgård kom in i Christina Eriksons liv. Efter tio bästsäljande spänningsromaner ställdes allt på sin spets och fokuset i skrivandet skiftade. Det nya hemmet bar nämligen på en hisnande historia av starkt kvinnligt styre som krävde att få berättas. Svartåsviten omfattar sammantaget 21 böcker och är uppdelad i sju trilogier. Nu släpps Trogen dig till döden, den avslutande boken i första trilogin som fokuserar på Christina Sporre.

”Gensvaret från läsarna efter de två första böckerna har varit överväldigande och det är bitterljuvt att lämna dessa karaktärer som jag har levt nära under flera års tid”, säger Christina Erikson om boken. ”Jag ser fram emot att höra läsarnas reaktioner och längtar redan efter fortsättningen.”

Boken har sin början år 1792. Christina är nu en gift kvinna och försöker under allt större press styra över herrgården. Kravet på att föda en arvinge växer för varje dag, samtidigt som hennes make verkar helt ointresserad av intimitet med sin nya hustru. Christina måste nu navigera problemen i sitt äktenskap tillsammans med de kvarvarande känslorna för sin ungdomskärlek Gustaf. I bakgrunden spökar även den stora hemligheten som Christina och vännen Maja gemensamt tvingats axla.

När ett oväntat dödsfall sker på Svartås maskeradbal ställs allt på sin spets och snart uppenbarar sig en komplott som kommer påverka Svartå och hela riket för all framtid.

”Med Trogen dig till döden får vi en oförglömlig avslutning på trilogin om Christina Sporre”, säger Louise Eriksson, förläggare på Bookmark förlag. ”Christina Erikson har skapat ett universum med fantastiska miljöer och historiska detaljer som blandas med bladvändande intrig. Jag ser fram emot att fler läsare bjuds in till denna värld.”

Trogen dig till döden är tredje delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten, som sträcker sig över 250 år, berättar om deras kamp för rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet till modern tid. Det är en historia om kvinnlig list, omöjlig kärlek och maktspel i samhällets översta skikt.

Presskontakt:
Jenny Schyttberg
Schyttberg PR
jenny@schyttberg.se
+46 (0)70 624 30 23

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye