Svenska Friidrottsförbundet

Utan anläggning ingen aktivitet – välkomna till barnens sista träning

Dela

Svenska Friidrottsförbundet, Atea Sverige, Hovslätts IK och IKHP Huskvarna har i en debattartikel uppmanat Jönköpings kommun att säkra friidrottshallen på Råslätt. Annars får barnen vara kvar ute i kylan, i dubbel bemärkelse. Nu välkomnar vi media till barnens sista träning.

Idrotten är en kraft mot segregation och sociala klyftor. Vi ser det hända. I tre år har friidrotten och it-bolaget Atea byggt upp barnverksamheten Miniorlandslaget. Vi finns i över 20 områden och i Jönköping samlas barnen i Råslätt. Vi vill nu välkomna dig att delta vid Miniorlandslagets sista träning för terminen för att uppleva friidrottsglädjen och framtidstron! 

Datum: Tisdag 8/10 kl. 16.00-17.00.

Plats: Råslätts IP.

Arrangörer: IKHP Huskvarna, Hovslätts IK Friidrott och Atea Jönköping.

Efter träningen bjuds alla deltagare på fika och samtidigt finns möjligheten till samtal med representanter från friidrottsföreningarna, Atea Jönköping, aktiva och vårdnadshavare.  

Bakgrund: Det finns fyra pelare i framgångsrik och långsiktig idrottsetablering: förening, näringsliv, skola och social trygghet samt tillgängliga idrottsytor. Det är lätt att tro att de tre första är svårflirtade, men det är tvärtom. Det är ofta brist på anläggningar som hindrar fortsatt framfart och det är också här utmaningen finns i Jönköping.

I en debattartikel i Jönköpings-Posten uppmanar Svenska Friidrottsförbundet, Atea Sverige, Hovslätts IK och IKHP Jönköpings kommun att säkra friidrottshallen i Råslätt. Annars får barnen vara kvar ute i kylan, i dubbel bemärkelse. Här hittas debattartikeln i sin helhet.  

Så här deltar du: Vill du komma och delta på träningen och samtidigt samtala om barnens och Råslätts framtid är du varmt välkommen att göra det.

Anmälan är inte obligatoriskt men du får gärna meddela att du kommer - eller höra av dig om du har frågor. Kontaktperson: Anna Båtelson Höjer, Svensk Friidrott, anna.hojer@friidrott.se alterntivt 072-564 91 90.

Kontakter

Anna Båtelson Höjer
Mejladress: anna.hojer@friidrott.se
Telefon: 072-564 91 90.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

Utökad satsning och Finnkampsbonus – här är Mästerskapsgruppen 202511.10.2024 13:10:53 CEST | Pressmeddelande

Svensk Friidrott utökar sin satsning på landets yttersta elit inom det olympiska grenprogrammet. Mästerskapsgruppen växer något till nästa år, och framför allt förbättras de ekonomiska förutsättningarna. "Det känns jättebra att vi kan vara med och bidra och vara en del av den satsning som de här aktiva gör. Vi tar steg i rätt riktning", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye