Svenska Bandyförbundet

Så spelas finalspelet i Svenska Cupen 2024

Dela

Nu är gruppspelet i Svenska Cupen spelat och det är klart vilka lag som gått vidare till slutspelet. Finalspelet för Svenska Cupen 2024 kommer att hållas i SBB Arena i Bollnäs den 12-13 oktober. Det kommer att bli en riktigt spännande och intensiv turnering där de bästa elitlagen i Sverige gör upp om titeln.

Svenska Cupen finalspel 2024
Svenska Cupen finalspel 2024

Svenska Bandyförbundet vill, tillsammans med Föreningen Svenska Elitbandy (FSE) och Bollnäs Bandy, hälsa samtliga deltagande lag, ledare, funktionärer och publik varmt välkomna till Bollnäs och till en helg fylld med högklassig bandy. 

Spelschema 

Lördag 12 oktober:

11.00 - Semi 1 dam: Villa Lidköping BK – Sandvikens AIK
13.45 - Semi 2 dam: Västerås SK – Skirö AIK
16.30 - Semi 1 herr: Villa Lidköping BK – Sirius Bandy
19.30 - Semi 2 herr: Edsbyns IF – Västerås SK

Söndag 13 oktober:

09.00 Placeringsmatch dam
11.30 Placeringsmatch herr
14.15 Final dam
17.00 Final herr

Ackreditering – SBB Arena 

För att du som press/media ska kunna besöka oss under våra arrangemang krävs det en ackreditering.
Skicka följande uppgifter i ett mail till: andreas.sonefors@bollnasbandy.se

Namn:
Från vilket media:
Roll:

Kontakt arrangör: Andreas Sonefors 

Om Svenska Cupen 2024

Svenska Cupen är en turnering för elitklubbar på både dam- och herrsidan samt en juniorturnering. Herrarnas och damernas cupslutspel avgörs parallellt i samma arena. 2024 arrangeras slutspelet av Svenska Cupen av Bollnäs GIF Bandy. Slutspelet av Svenska Cupen Junior arrangeras av Sandvikens AIK.

Svenska Cupen Herr arrangerades för första gången 2005 i Edsbyn av Edsbyns IF och har mellan 2010 - 2023 spelats i Lidköping. Svenska Cupen Dam arrangerades första gången 2019. Slutspelet för Svenska Cupen Herr och Dam 2024 avgörs den 12-13 oktober i SBB Arena i Bollnäs.

Så spelas Svenska Cupen 2024

Samtliga elitserielag på dam- och herrsidan deltar i Svenska Cupen och formatet är oförändrat sedan 2023. Detta innebär för herrarna att lagen delas in i två grupper om sju lag där alla lag möts en gång (tre hemmamatcher och tre bortamatcher per lag) och för damerna en grupp om 4 lag och en grupp om 3 lag i varje, även här med enkelmöten.

När gruppspelen är avslutade går de två bästa lagen i varje grupp vidare till slutspel helgen 12–13 oktober. Där spelas semifinaler och medaljmatcher för dam- och herrlag.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Svensk bandy

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Svensk bandy har 53 000 medlemmar i 157 föreningar. Svensk bandy är förebilder på den internationella spelplanen - vi har sex landslag varav fem är regerande världsmästare. Nya stjärnor tänds varje dag, samtidigt som alla är välkomna inom svensk bandy.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Tilda Ström får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 24/2517.9.2024 11:47:06 CEST | Pressmeddelande

52 idrottare från 34 olika idrotter ges Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2024–2025. Tilda Ström spelar i Sandvikens AIK, det svenska damlandslaget och pluggar på Högskolan i Gävle. Hon är en av de 34 som får ta emot stipendiet i år. På listan finns bland annat blivande jurister, poliser och läkare som under utbildningen får stöd för att fortsätta utöva sin idrott.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye