Migrationsverket

Webbinarium: Hur kan man utvisas efter tio år i Sverige?

Dela

Varmt välkommen till ett webbinarium för journalister om hur Migrationsverket hanterar asylärenden.

Tf stabschef Anna Lindblad och Jesper Tengroth, presschef
Tf stabschef Anna Lindblad och Jesper Tengroth, presschef

Lär dig mer om:

  • Varför det kan bli aktuellt med utvisning efter tio år i Sverige
  • Hur asylprocessen ser ut – från ansökan till beslut
  • Hur Migrationsverket förhåller sig till barnkonventionen
  • Hur du kan få bättre svar om enskilda ärenden från Migrationsverket.

Webbinariet avslutas med frågestund.

Medverkande:

  • Anna Lindblad, tillförordnad stabschef och migrationsjuridisk expert på Migrationsverket
  • Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket

Anmäl dig här: Anmälan till webbinarium 5 november
Dag och tid: Tisdag 5 november kl. 11.00-12.00.
Plats: Digitalt
Frågor: Kontakta presstjänsten på 010‑485 66 55 eller press@migrationsverket.se.

Mer om webbinariet

Medier rapporterar ibland om att vuxna och barn måste lämna Sverige efter att ha befunnit sig här i flera år. Varför blir det så och stämmer det verkligen att Migrationsverket väntar tio år med att meddela avslag på en asylansökan? Hur ser processen ut – från det att en person lämnar in en ansökan tills han eller hon får beslut? När kan man sättas i förvar? Och spelar det ingen roll att barnkonventionen nu är lag?

Välkommen till ett webbinarium där Anna Lindblad, tillförordnad stabschef på Migrationsverket, berättar om asylprocessen utifrån vad som kan vara bra att veta för dig som är journalist. Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket, förklarar vad som krävs för att myndigheten ska kunna uttala sig i enskilda ärenden. Självklart finns också möjlighet att ställa frågor.

Vid seminariet har vi inte möjlighet att besvara frågor om specifika enskilda ärenden. Om du har ett enskilt ärende som du önskar kommentarer kring får du gärna kontakta oss på presstjänsten via e-post: press@migrationsverket.se

Kontakter

Om Migrationsverket

Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare. Läs mer på www.migrationsverket.se

Följ Migrationsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Migrationsverket

Migrationsverket är en del av den nya satsningen mot organiserad brottslighet17.9.2024 11:22:01 CEST | Pressmeddelande

Idag lanseras “Sverige mot organiserad brottslighet“ (SMOB), ett initiativ som syftar till att stärka Sveriges samlade förmåga att bekämpa den organiserade brottsligheten med särskilt fokus på den kriminella ekonomin. Genom att förbättra kompetensen och kapaciteten hos yrkesverksamma och stärka samverkan mellan olika samhällsaktörer genom forskning, utbildning och innovation, bidrar SMOB till samhällets förmåga att försvåra och förhindra kriminella verksamheter som hotar landets säkerhet och välfärd.

Pröv­ningen av ansök­ningar från bärploc­kare igång – drygt 1 200 ansök­ningar avslås4.6.2024 12:06:52 CEST | Pressmeddelande

Efter att ha sett indikationer på missbruk inom bärbranschen har Migrationsverket förstärkt granskningen av de thailändska bemanningsföretagen och deras åtaganden som arbetsgivare. Myndigheten har också genomfört så kallade efterkontroller. Nu är prövningen igång av säsongens ansökningar och det första besluten innebär att drygt 1 200 sökande får avslag. Dessa har anställning hos två av de sex thailändska bemanningsföretag som inkommit med ansökningar denna säsong.

Seminarium: Hur kan man utvisas efter tio år i Sverige?25.4.2024 11:50:10 CEST | Pressinbjudan

Medier rapporterar återkommande om personer som måste lämna Sverige efter att de har befunnit sig här i flera år, även barn som levt större delen av sitt liv här. Vad är skillnaden mellan asylrätt och rätten att få skydd? Hur ser processen ut – från det att en person lämnar in en asylansökan tills han eller hon får beslut? Hur fungerar det med överklagande och preskriptionstid? När kan en person sättas i förvar?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye