Svensk Innebandy

Debutant med i herrarnas landslagstrupp till Euro Floorball Tour

Dela

Den 18-20 oktober spelas Euro Floorball Tour (EFT) i finska Raumo och Åbo. Samlingen blir den sista med landskamper inför VM i december och nu är förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordéns trupp ute – där det finns en debutant med.

Herrlandslaget under introt i ett EFT-möte mot Tjeckien.
Herrlandslagets sista samling med landskamper inför VM väntar i höst. Svensk Innebandy/Martin Almroth

Sista samlingen innan VM-lägret. 20 spelare och två målvakter är uttagna till Euro Floorball Tour och i VM-truppen är det endast 18 spelare och två målvakter som får plats. Ett minst sagt betydelsefullt läger för alla aktuella landslagsspelare. 

– Vi måste poängtera hur viktigt den här turneringen är. Nivån under säsongsinledningen har inte varit den bästa på några spelare och nu vill vi se nivån som finns att hämta, poängterar förbundskapten Thomas Brottman och förtydligar vad han och kollegan Niklas Nordén vill få ut i Finland: 

– För att använda en klyscha så måste den där berömda knappen tryckas ner nu. Det är inte bara att gå in och leverera i VM när det har börjat. För ska vi komma upp i 100 procent under VM så måste vi vara på minst 95 procent från början av turneringen. Så det gäller att vara med nu om vi ska nå dit eller rent av nå en överprestation. 

En av de spelarna som däremot stuckit ut under inledningen av Svenska Superligan – SSL – är Pixbospelaren Filip Wramdemark. Ett namn som är med i EFT-truppen och därmed kan göra landslagsdebut.

– Han är absolut med i racet om VM-plats. Det har varit en del skador och sånt som öppnat upp möjligheten och det här är ett väldigt bra läge att testa honom. Det är en intressant spelare. Han var med i Varberg tidigare men nu blir det på allvar direkt, säger Thomas Brottman.

Och den blivande landslagsdebutanten blev glatt överraskad av samtalet från förbundskapten Niklas Nordén.

– Det var stora känslor när han ringde och det var såklart jätteroligt. Det är coolt och ett mål som jag haft sedan jag var en liten grabb. Det känns väldigt stort att få dra på sig en landslagströja, det pirrar lite extra av att tänka på det, säger Filip Wramdemark som är laddad att försöka slå sig in i VM-truppen:

– Absolut, det är en möjlighet att ta vara på här. Jag ska försöka göra mitt bästa och visa upp det jag är bra på och kan bidra med på planen. 

VM i december är där formtoppen ska som högst och rent speltekniskt är det svenska herrlandslaget i fin fas. Det menar förbundskapten Brottman som nu ser fram emot att se ännu större utväxling under samlingen i Finland.

– Försvarsspelet under EFT i Schweiz var väldigt mycket längre fram än vi varit tidigare under de senaste lägren. Sen är vi inte helt nöjda med allt. Om vi ska prata vidare i procent så sitter väl spelet till 75 procent. Vi tog stora kliv men nu vill vi också hitta radarparen, backparen och trios som sitter ordentligt inför VM.

Euro Floorball Tour i Finland ser du kostnadsfritt på Innebandy.TV.

Målvakter
Jon Hedlund Pixbo IBK
Karl Bending-Sörling IBF Falun

Utespelare
Hampus Ahrén, Nykvarns IBF
Casper Backby, IBF Falun
Rasmus Enström, Alligator Malans, Schweiz
Tobias Gustafsson, Zug United, Schweiz
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Nykvarns IBF
Gabriel Kohonen, Storvreta IBK
Malte Lundmark, IBF Falun
Linus Malmström, FBC Kalmarsund
Robin Nilsberth, Zug United, Schweiz
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Zug United, Schweiz
Sakarias Ulriksson, Storvreta IBK
Oskar Weissbach, Pixbo IBK
Anton Willsund, FBC Kalmarsund
Filip Wramdemark, Pixbo IBK*

* Debutant

Ledare
Niklas Nordén, Förbundskapten
Thomas Brottman, Förbundskapten
Stefan Nylander, Team Manager
Emil Lindström, Scout
Rikard Johansson, Fysioterapeut
Klas Skoglund, Målvaktstränare
Andrea Hjelmåker, Idrottspsykologisk rådgivare
Jörgen Karlsson, Materialförvaltare
Roger Söderlund, Materialförvaltare

Nyckelord

Kontakter

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

SIU-modellen uppdaterad: "Fylld av etablerad kunskap"24.9.2024 16:00:51 CEST | Pressmeddelande

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) har funnits sedan 2012. Nu har modellen – som berör allt ifrån de yngsta spelarna till eliten och våra äldsta utövare – reviderats med färsk forskning och uppdateringar. "En gemensam grund att stå på när innebandyn ska bli det givna förstavalet för alla som vill leka, träna och tävla i idrott", säger Anders Jonsson, utvecklingschef på Svensk Innebandy.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye