Consid

Johan Klintin från Consid tar scenen på Testforum 2024

Dela

Johan Klintin från Consid har blivit utvald som en av huvudtalarna på Testforum 2024, årets största konferens inom test av IT-system. Testforum, som går av stapeln för 17 året i rad och under åren har samlat över 3000 deltagare, erbjuder ett omfattande program med fokus på de senaste trenderna och best practices inom testning av IT-system. Johan Klintin kommer att dela med sig av sina erfarenheter och insikter kring hur ett så kallat Enterprise Thinking-mindset kan förändra arbetsmetoder och resultat inom organisationer.

Johan Klintin,  testledare och affärsområdesansvarig på Consid.
Johan Klintin, testledare och affärsområdesansvarig på Consid.

– Det ska bli jätteroligt att få prata på Testforum. Det är alltid trevligt att få dela med sig av sina tankar och idéer, och jag lär mig mycket själv på det också. Framför allt om det blir många frågor. Sen är det såklart extra spännande att prata när det är många som lyssnar, säger Johan Klintin, testledare och affärsområdesansvarig för Test & Quality Management på Consid.

Testforum 2024 erbjuder deltagarna möjligheten att ta del av föredrag som täcker hela testområdet, från testautomatisering och generativ AI för GUI-testning, till strategiska ämnen som processförändringar och testsäkerhet. Konferensen är en av Sveriges största mötesplatser för testare, utvecklare, IT-arkitekter och andra yrkesgrupper inom IT-branschen, och fungerar som ett forum för kunskapsutbyte och nätverkande.

Johan Klintin, testledare och affärsområdesansvarig för Test & Quality Management på Consid, kommer att delta på konferensen som en av huvudtalarna. Under sitt anförande kommer Johan Klintin att fokusera på hur ett större, verksamhetsövergripande synsätt kan bidra till att skifta fokus från individuella team till hela företagets bästa. Genom att lyfta blicken och tänka i större banor menar han att företag kan säkerställa att alla beslut och processer gynnar verksamheten som helhet, snarare än bara de enskilda teamen. Vilket i sin tur leder till bättre samarbete och ett mer effektivt resursutnyttjande.

– Man måste se ”the bigger picture” och förstå hur funktionaliteten hänger ihop och se till att de individuella teamens mål och aktiviteter faktiskt jobbar i samma riktning som företagets övergripande mål. Så att vi tillsammans kan bidra till ett bättre resultat för hela organisationen, säger Johan.

Ett annat viktigt ämne som Johan kommer att ta upp är hur företag kan säkerställa nöjda kunder och samtidigt minimera ”waste” genom att alltid ha kundens behov i fokus och se till hela processens effektivitet. Genom att prioritera helheten kan onödigt arbete undvikas och fokus kan läggas på det som verkligen skapar värde för kunden. I detta sammanhang kommer han även att belysa testarens unika roll.

– Testare har en unik möjlighet när det gäller att samla in information om kundens preferenser och hur effektiva lösningarna faktiskt är. Testare har direktkontakt med produkten och kan ofta se både styrkor och svagheter i systemen ur kundens synvinkel, vilket gör dem till ovärderliga informationskällor.

Utöver att arbeta ute hos kund driver även Johan Center of Excellence: Test & Quality på Consid. Grundtanken med Center of Excellence (CoE) är att samla engagerade personer med liknande kompetens och intresse i en inkluderande, uppdrags- och

kontorsöverskridande gemenskap inom Consid. Detta i syfte att dela kunskap, trendspaningar och framgångsfaktorer för att kunna bygga vidare på dessa och utvecklas tillsammans inom bolaget.

– Consids CoE:s är ett väldigt bra sätt att förbättra kommunikation och samarbete genom hela Consid. Just CoE Test & Quality består idag av drygt 100 medlemmar från flertalet av Consids kontor med ett gemensamt intresse att vi alla brinner för att förbättra kvalitet. Vi träffas regelbundet för att sprida kunskap och lära av varandra.

Testforum Konferensen äger rum den 15-16 oktober i Stockholm

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Klintin, testledare och affärsområdesansvarig på Consid.
Johan Klintin, testledare och affärsområdesansvarig på Consid.
Ladda ned bild
Genrebild Consid.
Genrebild Consid.
Ladda ned bild

Om oss

Consid är ett av landets snabbast växande it-företag och är verksamt inom digitalisering, management och kommunikation, med närmare 2 000 anställda fördelade på ett 40-tal kontor i Sverige och utlandet. 2023 omsatte bolaget 2,6 miljarder kronor.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

Kreativ kampanj för hållbara resor: ”Res hållbart – när du kan”1.10.2024 16:03:25 CEST | Pressmeddelande

Hur hittar man balansen mellan livspusslet och hållbarhet? I en ny kampanj, framtagen av Consid i samarbete med Halmstads kommun, uppmanas invånarna att välja hållbara resesätt när möjligheten finns. Genom en mix av humor och vardagsnära insikter visar kampanjen att små förändringar kan göra stor skillnad för miljön – utan att kännas som ett hinder i livets hektiska tempo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye