AcadeMedia

Eductus startar utbildningar i yrkessvenska i Trollhättan

Dela

I samarbete med Arbetsförmedlingen ger Eductus arbetssökande möjligheten att delta i yrkessvenska – en yrkesanpassad språkutbildning. I oktober startar utbildningen i Trollhättan. Syftet är att rusta individer med de språkkunskaper som är nödvändiga för att framgångsrikt verka inom sitt valda yrkesområde.

Eductus startar utbildningar i yrkessvenska i Trollhättan
Eductus startar utbildningar i yrkessvenska i Trollhättan

Yrkessvenska riktar sig till arbetssökande som behöver förbättra sina kunskaper i svenska språket inför ett specifikt arbete eller yrkesutbildning. Utbildningen fokuserar på svenska facktermer och är vanlig förekommande i vissa yrken – exempelvis inom vård och omsorg, restaurang eller transport. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om vem som får läsa yrkessvenska baserat på individuella behov och mål.

– Vi är otroligt glada att få förtroendet att erbjuda yrkessvenska i Trollhättan och ge individer möjligheter att utveckla sina språkkunskaper i en arbetsrelaterad kontext, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Eductus.

Eductus kommer att starta nya utbildningar i yrkessvenska i Trollhättan med start i oktober, 2024.

– Vi på Eductus ser fram emot att bidra till den framgångsrika integration som möjliggörs när man kombinerar språkutbildning och yrkesinriktad kompetensutveckling. Den här typen av utbildningar kommer att öppna dörrarna till nya möjligheter för arbetssökande runt om i landet, avslutar Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Eductus.

Nyckelord

Kontakter

Om Eductus

Eductus är ett auktoriserat utbildnings- och matchningsföretag som finns på flera orter i Sverige.

Sedan starten 1991 har vi arbetat med vuxenutbildning. Vi erbjuder målinriktade utbildningar och arbetsmarknadstjänster som leder till jobb. Genom det bidrar vi till ett starkare Sverige med ökad mångfald.​ Hos oss kan du lära dig svenska eller få en coach som stöttar i jobbsökandet. Eductus är sedan 2019 ISO-certifierade enligt ISO-standardernas krav för miljö och kvalitet, ISO 140001:2015 och ISO 9001:2015. Vi arbetar kontinuerligt med att mäta och följa upp vår verksamhet.

Vi ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningskoncern. Det ger oss styrka och större möjlighet att påverka.

 http://www.eductus.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye