Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grov våldtäkt på en förskola i Flens kommun

Dela

Den 6 oktober häktades en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Sedan mannen häktades har en handfull nya anmälningar tillkommit från vårdnadshavare till barn på förskolan där mannen tidigare har arbetat.

– Vi arbetar just nu med att förhöra de vårdnadshavare som gjort anmälningar och skaffa oss en överblick av vad som påstås ha skett. Vidare väntar vi på analysen av de beslag som gjorts, säger senior åklagare Fredrik Beijar, som leder förundersökningen.

Utredningen är fortfarande i ett tidigt skede och det går inte i dag att lämna några prognoser om vad utredningen kommer att utmynna i eller hur lång tid den kommer att ta.

– Vi är medvetna om att det finns ett stort intresse av att få ta del av anmälningar, förhörsutsagor och beslag i ärendet men på grund av sekretess kan vi inte berätta om detta i nuläget. Syftet med sekretessen är bland annat att säkerställa att de personer vi förhör inte påverkas av vad andra har sagt. Det skulle i sin tur kunna påverka bevisvärdet och försvåra möjligheterna för oss att slutföra utredningen på ett rättssäkert sätt, säger Fredrik Beijar.

Målnummer i Nyköpings tingsrätt: B 3628-24.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media i nuläget.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye