Vänsterpartiet Malmö

Nina Jakku (V) nytt oppositionsråd

Dela

Vänsterpartiet har valt ett nytt oppositionsråd som ska efterträda Emma-Lina Johansson den 1 november. På ett välbesökt medlemsmöte igår kväll valdes Nina Jakku enhälligt. Nina är 46 år, född i Finland, uppvuxen i Haparanda och har bott i Malmö i två omgångar, först mellan 2003 - 2010 och sedan från 2017. Nina är utbildad undersköterska och har arbetat inom äldreomsorgen i 16 år. Hon har också en doktorsexamen i religionshistoria med inriktning islamologi. Nina sitter sedan förra valet i Malmö kommunfullmäktige.

Nina Jakku (V)
Nina Jakku (V) Gabriel Jair Flores

När blev du politiskt aktiv?

-Jag gick med i Vänsterpartiet 2014. Vi ser ett samhälle där klyftorna ökar. De rika blir rikare, medan alltför många människor får allt svårare att få ihop sin vardag och ekonomi. Den nuvarande nationella politiken går i en riktning där dessa klyftor ökar än mer. Jag brinner för en stark och trygg välfärd. Min politiska vision är att alla människor ska kunna leva goda liv utifrån sina förutsättningar, oberoende av sysselsättning, kön, sexualitet, härkomst osv, säger Nina Jakku.

Vilka politska frågor kommer du att vilja arbeta med som oppositionsråd?

-Jag är ledamot i förskolenämnden sedan 2021. Allas rätt till bra och likvärdig utbildning ligger mig nära hjärtat. Det är en grundbult i ett välfungerande samhälle där alla ges samma möjligheter. I Malmö går närmare var femte elev ut grundskolan utan gymnasiebehörighet. Den utvecklingen behöver ändras och tydliga satsningar behöver synas redan i förskolan. Idag ser vi en stad där det främst är barnen i de politiskt eftersatta områden som får betala priset för den ojämlika politiken. Det är också viktigt att Malmö stad är en bra arbetsgivare. Fackföreningars krav på bättre arbetsmiljö behöver tas på allvar. Jag anser också att det är hög tid för en arbetstidsförkortning, avslutar Nina Jakku.

Nina tillträder posten som oppositionsråd den 1 november 2024. 

Nyckelord

Kontakter

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Ta tillbaka kontrollen över skattepengarna!26.8.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vänsterpartiet vill se en stärkt kontroll vid upphandling. Malmö stad har lagt ut vägbygget vid Fridhemstorget och Erikslust på entreprenad till byggföretaget Serneke som drar över sin deadline med flera månader. Sydsvenskan har rapporterat om att Serneke fått fakturor på 30 miljoner kronor betalade av Malmö stad men som, trots detta, har haft problem med att betala sina underleverantörer i tid. Underleverantörer söker pengar på inkasso för att kunna få betalt och förseningarna med ombyggnationen har väckt ett stort folkligt missnöje. Nu måste det bli ordning och reda!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye