Einar Mattsson

”Det är skillnad på att jobba för ett privat eller kommunalt bolag” — fredagsporträttet med Jenny Henriksson

Dela

Med sin klingande värmländska piggar biträdande fastighetsförvaltaren Jenny Henriksson upp sina kollegor. Hon hanterar hyresgästärenden av alla slag på dagarna och familjeaktiviteterna på kvällarna. Trots barndrömmar om att jobba i butik så gick Jenny slutligen via andra yrken till fastighetsbranschen. Lär känna Jenny i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

Foto på Jenny i rosa blus framför Einar Mattssons receptionsdisk
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson

Hur hamnade du på Einar Mattsson? 
– Jag har skolat om mig i vuxen ålder och har nyligen gått på yrkeshögskola där jag utbildat mig till fastighetsförvaltare. Under utbildningen har du tre praktikperioder, och min tredje och sista gjorde jag på Einar Mattsson. Innan praktiken tog slut så erbjöds jag en tjänst på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

Vad väckte ditt intresse för fastigheter?
– Under pandemin uppkom möjligheten att göra något nytt efter 12 år på samma arbetsplats. En vän som utbildat sig till förvaltare började ”lobba” för att jag med min arbetslivserfarenhet och min personlighet skulle passa som fastighetsförvaltare. Jag har fler vänner som arbetar inom fastighetsbranschen, och de fick mig  till slut övertygad om att jag skulle söka och gå utbildningen.

Är det som du tänkte att jobba i fastighetsbranschen?
– Jag hade ingen större föreställning kring det. Jag hade som strategi att praktisera på tre olika typer av fastighetsbolag för att erfara hur yrket kan skilja sig åt. Det är skillnad på att jobba för ett privat eller kommunalt bolag. Jag har också noterat att yrkesroller med likartade titlar kan innebära olika arbetsuppgifter beroende på bolag och uppdrag.

Vad drömde du om att bli som barn?
– Det jag minns är att mina favoritlekar var att leka kontor eller affär. Jag gillade att sitta med en räkneapparat och mata in siffror, och var särskilt förtjust i när det rasslade till, och det kom ut en kvittoremsa. Jag skrev också kvitton för hand och hanterade låtsaspengar. Jag trodde nog då att jag skulle sitta i en kassa i butik eller på ett kontor. Siffror och administration ingår ju i mina arbetsuppgifter, så lite av det hänger med.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
– Det är väl det som är grejen med det här yrket, det finns inte en typisk arbetsdag. Jag startar dagen genom att titta igenom dagens planering, kollar mejlkorgen och prioriterar. Sedan betar jag av ärenden samtidigt som telefonsamtalen från hyresgäster och fastighetstekniker. Parallellt med det handlägger jag löpande andrahandsansökningar, störningsärenden, lägenhetsbyten, utför besiktningar av olika slag, håller i lägenhetsvisningar och tar beslut om underhållsåtgärder. Sedan behövs löpande interna avstämningar som hålls med förvaltare och uppdragsansvarig i teamet. I mitt fall har jag också kontinuerlig kontakt med fastighetsägarna.

Vad är mest utmanande med att jobba som biträdande förvaltare?
– Det är nog att landa i att nya ärenden alltid fortsätter att komma in. Jag kan ha jobbat på för fullt och känner ”Åh, vad skönt nu har jag hanterat allt”, för att en kvart senare ha fem nya ärenden. Sedan är det inte lätt att behöva neka hyresgäster något de efterfrågat och hantera deras frustration och besvikelser.

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
– Att det finns så mycket kunskap och vilja att hjälpa varandra. Jag får aldrig känslan av att vara besvärlig för att jag kommer med frågor, snarare tvärtom. Sedan är vi bra på att hitta på roliga aktiviteter tillsammans på avdelningen. Dessutom har ledningen återkommande generösa och trevliga tillställningar.

Hur blir jag den allra bästa grannen?
– Då ska du vara hänsynsfull. Det bästa rådet är att du ska vara medveten om att du bor i ett flerfamiljshus. Det innebär att du får ha överseende med dina grannar och visa andra hänsyn. Tala med varandra, hälsa på dina grannar och upplever du något störande och sök upp din granne hemma. Prata direkt och respektfullt med varandra, berätta hur du upplever det som stör och se till att hitta en gemensam lösning som funkar för båda parter.

Hur skapar du glädje för dina kollegor?
– Detta är ju en högst subjektiv uppfattning – men jag tror att de uppskattar min värmländska framtoning och lite knasiga humor, tillsammans med mitt prestigelösa sätt. Ett gott skratt lättar upp vardagen ibland.

Vilka egenskaper jobbar du med att förbättra?
– Att träna på att inte låta känslan av otillräcklighet byggas upp till stress. Jag behöver också träna på att bli bättre på att be om hjälp. Vi är många som går och bär på duktiga flickan-syndromet och ”kan själv”.

Vad har du för intressen?
– Med ett heltidsarbete i kombination med två barn i skolåldern, så innebär barnens sportaktiviteter att det är mest det jag hinner med. Samtidigt ska jag komma ihåg matsäckar till skolutflykter, hjälpa till med läxläsning och minnas kommande utvecklingssamtal med mera. Jag försöker hinna med mina kompisar också, då umgås vi på middagar eller så bokar vi in en helg på spa.

Är du musikalisk eller konstnärlig?
– Pyssel och liknande är en av mina svagaste grenar … Men jag tog pianolektioner under hela min grundskoletid. Min musikaliske bror påstår att jag är bra på att hålla toner. I alla fall gjorde jag det på den tiden vi sjöng tillsammans. Så kanske är jag lite musikalisk trots allt?

När var du modig senast?
– Det är nog så att jag har ett ganska stort mått av civilkurage så där till vardags. Så det händer att jag är modig dagligdags. Det var väl också modigt att hoppa på en utbildning vid 40+ och skola om sig i en helt ny bransch? Att jag vågade tro på mig själv och min förmåga.

Vilket är ditt bästa resminne?
– För några veckor sedan var jag i Sydfrankrike tillsammans med min sambo och ett par kompisar. Vi hyrde bil och tog dagen som den kom. Vi upplevde då flera härliga småbyar, körde på serpentinvägar, upplevde vacker natur och skrattade massor.

Vilken händelse i livet vill du aldrig glömma?
– Även om det inte var en helt igenom härlig upplevelse, så måste jag ändå svara mina barns födslar. Det är väl något man hoppas att man får minnas och bära med sig in i ålderdomen.

På vilken plats känner du dig mest trygg?
– Hemma tillsammans med mina barn. Det kan också vara när hela familjen sitter i bilen på en av våra långresor till släktingar. Mina föräldrar bor i Värmland och sambons högt upp i Norrbotten, så stundtals avverkar vi många mil i bil.

Berätta något om dig som få känner till.
– Att jag inte kan laga mat. Som tur är har jag en sambo som står för majoriteten av den delen i hushållet och som dessutom är talangfull. Men jag är snabb på att städa undan och kamouflera hemmet när vi ska ha gäster, så vi kompletterar varandra där.

Nyckelord

Kontakter

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Koncernen är bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är fint att få vara med och skapa något bestående som tillgodoser människors behov” — fredagsporträttet med Henrik Striem4.10.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Att skapa god stämning, behålla lugnet i en stressig vardag och att underlätta för sina kollegor är Henrik Striems signum. Som arbetsledare i Hagastadens största byggprojekt just nu, Lokstallarna, så är dagarna fyllda. Han trivs med den familjära andan i koncernen som många vittnar om. Henrik älskar huvudstaden och särskilt vattnet som omger den. Lär känna Henrik i dagens fredagsporträtt:

Einar Mattsson nominerade till Täby stadsbyggnadspris för Elddonet1.10.2024 09:47:23 CEST | Nyheter

Varje år utser Täby kommun en nyproducerad byggnad som sticker ut och som ska hålla hög arkitektonisk kvalitet, vara hållbar och ha betydelse för Täby kommun. Här har Einar Mattsson förenat kriterierna för priset för fastighetsbeteckningen Täby Park Månstenen 5. Idag ägs fastigheten av Brf Elddonet. Kvarteret består av tre huskroppar med 150 lägenheter, två lokaler även fem radhus med träfasad. Garaget under kvarteret rymmer 71 parkeringsplatser med tillgång till både bilpool och cykelpool.

”På Einar Mattsson får vi medarbetare chansen att vara med och påverka på riktigt” — fredagsporträttet med Andras Fejér27.9.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Med positivism och flexibilitet som drivkraft driver platschefen Andras på olika projekt för att få dem att flyta på trots uppkomna hinder längs vägen. Familjen har en stor plats i hans liv, och han både njuter av och ser potential för byggande på Mälardalens öar. Att köpa en bostadsrätt av Einar Mattsson är en god investering som står sig med snygg design och hög kvalitet tycker han. Lär känna Andras i dagens fredagsporträtt:

”Att ge och ta emot feedback skapar tillit, och i förlängningen även trivsel” — fredagsporträttet med Elin Johansson20.9.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Glad och lösningsfokuserad tar systemekonomen Elin Johansson sig an kluriga ekonomiska utmaningar. Hon är en av alla dem som gjort karriär i koncernen och är idag gruppledare för reskontra-teamet. Virkning, en meditation med Björn Natthiko Lindeblad och pussel sysselsätter sig gärna Elin med på ledig tid. Lär känna Elin i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye