Göteborg & Co AB

Göteborg fortsatt högt placerad bland hållbara städer i världen

Dela

Göteborg hamnade på prispallen och tog andra platsen efter Helsingfors i årets GDS-Index. Med utmärkelsen visar destination en fortsatt stark position som en stad i den hållbara utvecklingens framkant. Resultatet tillkännagavs den 16 oktober i Brügge, i samband med City DNA:s årliga konferens för europeiska destinationer.

– Vi är stolta över vårt arbete med att utveckla Göteborg som hållbar destination och att fortsatt vara i toppskiktet av hållbara destinationer i världen. Våra varma gratulationer till Helsingfors till första platsen. Efter sju år i topp vet vi vad som krävs och vi är glada för alla som inspirerar och utmanar, säger Peter Grönberg, vd för Göteborg & Co.

GDS-Index är ett utvecklingsverktyg och en rankning som startade 2016 av organisationen Global Destination Sustainability Movement.

GDS-Index är en jämförande rankning som startade 2016 av organisationen Global Destination Sustainability Movement. Rankningen innehåller cirka 80 kriterier och det är hållbarhet ur alla dimensioner som mäts; ekologisk, social och ekonomisk.  

– För oss går hållbarhet utöver att minska vår miljöpåverkan – det handlar om att skapa en framtid där alla gynnas: invånare, besökare, företag och naturen. GDS-indexet är ett kraftfullt sätt att tillsammans driva utvecklingen av hållbara destinationer i hela världen. Det är inspirerande att se att fler och fler deltar i den långsiktiga omställningen. Vi ser fram emot att fortsätta samverka framåt, säger Katarina Thorstensson, hållbarhetsstrateg på Göteborg & Co.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye