1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

Vilken träning är bäst för bensköra?

Dela

Idag riskerar hälften av alla kvinnor i Sverige att drabbas av benskörhet - osteoporos. Men genom rätt träning kan du bygga upp ett starkt skelett och minska risken för att bli sjuk. Vid ett webbinar 7 november berättar Osteostrong mer om sin metod, som enligt Karolinskas nya studie är lika bra som dynamisk osteoporosträning

Skelettet är fundamentet i din kropp och styrkan på ditt skelett är avgörande för din totala hälsa. Ändå vet vi att så många som hälften av alla kvinnor i Sverige riskerar att drabbas av benskörhet – men även var fjärde man. Idag toppar vi till och med frakturligan i Europa. Att träning är viktigt för att förebygga frakturer är alla överens om – men vilken träning är egentligen mest effektiv?

Karolinska institutet har genomfört en världsunik studie (Bonemore), där de jämfört två olika träningsmetoder, däribland Osteostrong, för att se hur Osteostrongmetoden stod sig gentemot den redan validerade. Syftet med studien var att jämföra två olika träningsmetoder; dynamisk och viktbärande gruppträning eller statisk träning med Osteostrong. 

Nu är de första resultaten av denna studie klara och under webbinariet kommer Malin Nilsson, doktor inom medicinsk vetenskap (ortopedi) och civilingenjör inom materialteknik att berätta mer, tillsammans med Jonas Forsberg, grundare och driftsansvarig på Osteostrong.

Webbinariet arrangeras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben för kvinnors hälsa och leds av föreningens ordförande Alexandra Charles. Du kan också chatta med kvällens experter.

Fakta: Vad är Osteostrong?

Osteostrong främjar skelettstyrkan tack vare en process som kallas osteogen belastning. Denna belastning görs på plats i deras egna maskiner, ett sorts biohack helt enkelt. Genom bara 60 sekunders ansträngning i veckan kan du stärka din kropp och uppleva förbättrad balans, starkare muskler, bättre hållning samt öka skelettets densitet.

Fakta: Bonemore-studien

Totalt var det 194 personer som lottades antingen till att träna med Osteostrong (97 personer) eller till dynamisk träning (97 personer) på Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) i nio månader. Syftet med denna studie var att jämföra två olika träningsmetoder; isometrisk träning på Osteostrong eller dynamisk träning på GIH.

Mer information om studien finns på KI:s sida om The Bonemore study, https://ki.se/en/nvs/about-us/divisions-at-nvs/division-of-family-medicine-and-primary-care/the-bonemore-study

Datum: 7 november

Tid: 18.30

Vill du lyssna så kopplar du enkelt upp dig via en länk som vi gärna skickar ut om du hör av dig.

Läs också mer på föreningens hemsida www.1.6miljonerklubben.com

Nyckelord

Kontakter

Om oss

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

Nu bryter vi trenden - en kväll om ungas psykiska ohälsa!19.9.2024 15:38:04 CEST | Pressmeddelande

Alla känner någon! Dags att tala öppet om ungas psykiska mående. Lyssna till psykiatrikern och suicidforskaren Ullakarin Nyberg med gäster, bland andra Carin Götblad, Anna och Signe Bennich, Attila Yoldas och Moa Blomqvist. Även ensemblen ur musikalen "Dear Evan Hansen" är på plats för samtal. -Ju tidigare vi talar öppet och lär våra ungdomar att sätta ord på deras mående, desto mer kan vi minska psykiatriska tillstånd, säger psyklogen Kim Einhorn.

Nu bryter vi trenden - en kväll om ungas psykiska ohälsa!19.9.2024 11:30:01 CEST | Pressmeddelande

Alla känner någon! Dags att tala öppet om ungas psykiska mående. Lyssna till psykiatrikern och suicidforskaren Ullakarin Nyberg med gäster, bland andra Carin Götblad, Anna och Signe Bennich, Attila Yoldas och Moa Blomqvist. Även ensemblen ur musikalen "Dear Evan Hansen" är på plats för samtal. -Ju tidigare vi talar öppet och lär våra ungdomar att sätta ord på deras mående, desto mer kan vi minska psykiatriska tillstånd, säger psyklogen Kim Einhorn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye