Einar Mattsson

Einar Mattsson förbereder vårens prunkande rabatter

Dela

På en av Stockholm innerstads alla innergårdar gräver Caroline Schiöld och Maria Montague på Einar Mattssons utemiljöavdelning ner hundratals lökar i en nylagd rabatt. De har tänkt på färg- och blomkombinationer, variationer i höjderna och har redan planterat de växter som ska komma upp när blomsterlökarnas blommor vissnat. Inget Einar Mattssons utemiljögrupp gör är slumpartat. Här är allt genomtänkt in i minsta detalj. 

Bild på en brun papperspåse med vårlökar i en rabatt med jord och löv
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB:s Utemiljöavdelning förbereder vårens planteringar

Bakom varje prunkande rabatt finns en plan, en tanke på platsen och kring estetiken. På vilka växter som trivs där, att det är rätt jord, lagom bevattning och att det är något som ska kunna fånga hyresgästernas uppmärksamhet under varje årstid. Innan vårens blomning kan avnjutas måste lökar ner i jorden. Som i så många sammanhang − det mesta handlar om förberedelserna. 

Trots en rejäl regnskur och annan aktivitet på innergården så skrattar och ler Caroline Schiöld och Maria Montague när de bär in korgarna med lökar, spadar och benmjöl från elbilen. Eftersom rabatten de ska plantera i är nygjord för i år så är jorden väldigt bra. Annars kan man med fördel tillsätta lite benmjöl för att stötta tillväxten om jorden är näringsfattig.  

Caroline och Maria ställer ut alla bruna påsar på olika ställen i rabatten. I påsarna ligger hundratals olika lökar i gula och lila toner och i varierande höjder. De har också med en särskild gul hyacint, som de ska testa om den trivs här.  

– Löken ska helst ner i jorden tidigt på hösten så hinner de utveckla rötter och växa på sig lite innan vintern. Detta gäller speciellt små lökar som snödroppar som annars lätt torkar ut. När du planterar vårlökar, plantera dem på ett djup som motsvarar två till tre gånger lökens höjd. Det kan vara fint att sätta dem i grupp, men jag gillar att ha dem utspridda. Det blir en annan effekt då, berättar Caroline Schiöld.  

Både lila och gula krokus åker ner, liksom gula kortare påskliljor och den högväxande honungslöken. Mellan plantor av solhatt, pioner, daglilja och flox grävs lökarna ner.  Det går redan nu att tänka sig hur blommande den här rabatten kommer att se ut i vår. Att plantera lökar är också hållbart, eftersom de återkommer år efter år. Vissa skapar också nya sidlökar.  

Caroline och Maria städar undan efter sig. Det enda som syns av deras besök är att löven som tidigare täckte rabatten har åkt ner med lökarna i jorden. Nu väntar en vinter innan vi får se resultatet av utemiljö-avdelningens fina förarbete i rabatterna. 

Kontakter

Om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB

Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB förvaltar drygt 14 000 bostäder samt kommersiella lokaler till ett värde om 56 miljarder kronor. Bolaget förvaltar bostäder och lokaler för en bred och etablerad grupp av fastighetsägare såväl som Einar Mattssons över 6 000 egna bostäder. Med ett långsiktigt perspektiv på fastighetsaffären och gedigen kunskap erbjuder Einar Mattsson fastighetsägare en trygg, personlig och proaktiv förvaltning i syfte att utveckla kundens fastighetsvärden. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Storstockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. Koncernens övriga verksamheter utgörs av fastighetsägande, byggproduktion, projektutveckling och övriga investeringar.

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Kvarteret Sommaren lyser upp vintern17.12.2024 05:42:00 CET | Pressmeddelande

På östra Södermalm ligger Hovings malmgård som har genomgått en välbehövlig ansiktslyftning. Einar Mattsson har fått bygglov och tillåtelse av Stockholm stad att genomföra ett antal välbehövliga åtgärder på tak och fasad. Huset är byggt mellan 1770 och 1790 men renoverat och ombyggt under seklerna. Åtgärderna är utförda för att efterlikna hur huset såg ut runt sekelskiftet vid 1900. Materialval och metoder har tagits fram och utförts i nära samarbete med en välrenommerad byggnadsvårdsantikvarie.

”Mixen mellan kundkontakten och alla administrativa arbetsuppgifter fascinerar mig” — fredagsporträttet med Gunilla Eriksson29.11.2024 10:00:00 CET | Blogginlägg

Hon drar paralleller om sig själv till tjuren Ferdinand, gillar att klura ut oklarheter och njuter bäst på Ekerö. Vem är det vi pratar om? Jo, hyresadministratören Gunilla Eriksson. Över henne ligger ett lugn, även när hyresgäster stressar på om missade inbetalningar. Lär känna Gunilla i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye