Möjlighet att leva väl: Cancerfonden bjuder in sjuksköterskor i Skåne till en heldag med Sveriges främsta forskare inom omvårdnad och palliativ vård.
Syftet med dagen är att sprida den senaste forskningen inom omvårdnad och ge fler sjuksköterskor möjlighet att ta del av nya forskningsresultat. Sjuksköterskor spelar en avgörande roll i cancerpatientens omvårdnad – från diagnos till behandling och rehabilitering. Trots detta är deras möjligheter till kompetensutveckling ofta begränsade.
Utbildningsdagen, som ingår i Cancerfondens satsning "Möjlighet att leva väl", riktar sig till sjuksköterskor inom cancer- och palliativ vård i Skåne och angränsande regioner.
— En av tre i Sverige kommer att drabbas av cancer, och forskningen går framåt i rasande takt. Idag överlever fler cancer än någonsin, och många lever med en obotlig sjukdom under en längre tid. Den palliativa vården behöver utvecklas för att kunna ge dessa patienter och deras närstående bättre livskvalitet. Därför är det avgörande att fler sjuksköterskor får tillgång till den senaste forskningen, så att resultaten snabbare kan implementeras i omvårdnaden. Det är en viktig satsning för att förbättra livskvaliteten för de drabbade, säger Annika Cederholm, legitimerad sjuksköterska och sakkunnig inom palliativ vård hos Cancerfonden.
Tid och plats
-
Datum: onsdag, 4 december, 2024
-
Tid: 09:30–16:50
-
Plats: Aulan, Entrégatan 7, Skånes universitetssjukhus i Lund
Program och anmälan
Konferensen är kostnadsfri och inkluderar mat och dryck. Konferensen är öppen för media. För att ta del av det fullständiga programmet: Möjlighet att leva väl – Konferens i Lund | Cancerfonden
Med stöd från Sjöbergstiftelsen
Sjöbergstiftelsen stöttar Cancerfondens omvårdnadssatsning "Möjlighet att leva väl" med 3 miljoner kronor. Denna satsning syftar till att sprida ny kunskap och erbjuda kompetensutveckling för sjuksköterskor inom den senaste omvårdnadsforskningen.
Med detta stöd kan Cancerfonden arrangera flera regionala konferenser i städer som Lund, Uppsala, Umeå, Linköping och Göteborg under perioden 2024–2026. En nationell omvårdnadskonferens planeras också i Stockholm våren 2025.
Kontakter
Jens PetersenPressekreterare
Tel:076 814 74 26jens.petersen@cancerfonden.seBilder
Om oss
Cancerfondens vision är att besegra cancer
Genom att finansiera den främsta forskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor, arbetar vi för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer. Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Vi är en av de största finansiärerna av svensk cancerforskning. Sedan 1951 har vi delat ut nära 16 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. Överlevnaden i cancer har mer än fördubblats under samma tid.
Följ Cancerfonden
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Cancerfonden
Region Kalmar och Värmland först i landet att nå målet för att utrota livmoderhalscancer2.12.2024 09:58:40 CET | Pressmeddelande
Region Kalmar och Värmland är de första regionerna i Sverige som lyckats vaccinera 70 procent av alla kvinnor födda 1994-1999 mot HPV - det virus som kan orsaka livmoderhalscancer. Detta är ett stort genombrott i kampen för att utrota sjukdomen, och en betydelsefull milstolpe som kan bana väg för resten av landet.
Cancerfonden arrangerar konferens om omvårdnadsforskning i Uppsala22.11.2024 07:45:00 CET | Pressmeddelande
Den 25 november 2024 bjuder Cancerfonden in till en heldagutbildning med fokus på omvårdnadsforskning inom cancer- och palliativ vård. Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig till kliniskt verksamma och forskande sjuksköterskor. Konferensen, som är en del av satsningen "Möjlighet att leva väl", hålls i Grönwallsalen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.
Kostnadsfritt HPV-vaccin till unga kvinnor på Filmstaden Västerås18.11.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Den 21 och 23 november får unga kvinnor i Västerås, födda mellan 1994 och 1999, möjlighet att kostnadsfritt vaccinera sig mot HPV-viruset på Filmstaden Västerås. Initiativet är ett samarbete mellan Cancerfonden och Filmstaden och syftar till att öka vaccinationstäckningen mot HPV-viruset – det virus som kan orsaka livmoderhalscancer.
Kostnadsfritt HPV-vaccin till unga kvinnor på Filmstaden Bergakungen18.11.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Den 21 och 23 november får unga kvinnor i Göteborg, födda mellan 1994 och 1999, möjlighet att kostnadsfritt vaccinera sig mot HPV-viruset på Filmstaden Bergakungen. Initiativet är ett samarbete mellan Cancerfonden och Filmstaden och syftar till att öka vaccinationstäckningen mot HPV-viruset – det virus som kan orsaka livmoderhalscancer.
Kostnadsfritt HPV-vaccin till unga kvinnor på Filmstaden Gävle18.11.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Den 21 och 23 november får unga kvinnor i Gävle, födda mellan 1994 och 1999, möjlighet att kostnadsfritt vaccinera sig mot HPV-viruset på Filmstaden Gävle. Initiativet är ett samarbete mellan Cancerfonden och Filmstaden och syftar till att öka vaccinationstäckningen mot HPV-viruset – det virus som kan orsaka livmoderhalscancer.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum