Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet högt upp i Sifos anseendeindex

Dela

Idag presenterades Sifo Kantars anseendeindex för intresseorganisationer. Friluftsfrämjandets anseende ligger högt upp på listan även i år.

–Det gör mig så otroligt stolt att Friluftsfrämjandet även i år värderas så högt av allmänheten genom Sifo Kantars undersökning. Det är våra 8000 ideella ledare som är och bär vårt varumärke och som de senaste 130 åren har skapat äventyr över hela landet. Detta är ett fantastiskt kvitto på att vår verksamhet håller mycket hög kvalitet och gör skillnad för väldigt många människor. På köpet bidrar vi dessutom till en bättre folkhälsa på samhällsnivå, säger Kristina Ljungros, Generalsekreterare Friluftsfrämjandet

Anseendeindex mäter allmänhetens tilltro eller intryck till en organisation, samt vilken kvalitet och framgång allmänheten tillskriver organisationen. Betygsättningen sker inom 5 frågeområden.

Läs undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2022 här.

Efterfrågan på Friluftsfrämjandets verksamhet är enorm och friluftslivet har blivit mer populärt och viktigt de senaste åren. Friluftsfrämjandet jobbar för att göra friluftslivet till en plats för alla, värna allemansrätten och verka för ökad respekt för naturen.

Kontakter

Kontakt:

Erica Luuk, kommunikatör, Friluftsfrämjandet,
erica.luuk@friluftsframjandet.se, 073 3823185

Om Friluftsfrämjandet Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med ca 112 000 medlemmar, 8000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 400 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation. www.friluftsframjandet.se

Följ Friluftsfrämjandet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friluftsfrämjandet

59 procent lägre anslag för friluftsliv och natur trots budgetsatsning28.3.2025 06:10:00 CET | Pressmeddelande

Anslaget för friluftsliv och friluftsinfrastruktur i statliga naturreservat och nationalparker har minskat med sammanlagt 59 procent under den pågående mandatperioden, visar Friluftsfrämjandets och Svenska Turistföreningens nya beräkningar. Samtidigt är den parlamentariskt tillsatta Miljömålsberedningen överens om att det behöver tillföras 1,6 miljarder kronor årligen för att Sverige ska klara av skötseln av sin mest värdefulla natur.

Psykisk ohälsa och stillasittande kostar samhället fem procent av BNP20.3.2025 08:02:00 CET | Pressmeddelande

Stillasittandet kostar Sverige 16,5 miljarder kronor årligen, enligt Folkhälsomyndighetens nya beräkning. Myndigheten drar slutsatsen att samhällskostnaderna kan minska med 25 procent om en tiondel av befolkningen ökar sin fysiska aktivitet från den lägsta nivån till den rekommenderade. De totala samhällskostnaderna för stillasittande, psykisk ohälsa, ensamhet och fetma uppgår till minst fem procent av BNP.

Små friluftssteg i rätt riktning, men kraftfulla satsningar på folkhälsan uteblir19.9.2024 09:18:32 CEST | Pressmeddelande

Friluftslivet kan bidra till att möta samhällsproblem som stillasittande, ensamhet, psykisk ohälsa och minskad naturkontakt. För det behövs satsningar på såväl det ledarledda friluftslivet som naturen, Sveriges största arena för rörelse, motion och välbefinnande. I regeringens budgetproposition för år 2025 tas små steg i rätt riktning, men mer resurser behövs, anser Friluftsfrämjandet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye