Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2025
Nu har semifinalisterna utsetts i Arla Guldko 2025 i tävlingskategorierna Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, Årets frukostlyft samt Bästa seniormatglädje. Den prestigefyllda tävlingen firar 25 år i år. Syftet är att sätta ljus på vardagshjältarna som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje.

Nästa steg i tävlingen är jurygruppernas fortsatta arbete med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 12 maj 2025.
- År efter år har vi imponerats av all den kunskap och det stora engagemang som finns i våra offentliga kök. Våra semifinalister skapar fantastiska måltidsupplevelser som innehåller lika stor del god och vällagad mat som varmt bemötande och omtanke av sina gästar. De är verkligen sanna vardagshjältar som är värda att uppmärksammas och lyftas, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.
Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg i Sverige. Genom Arla Guldko vill Arla inspirera, engagera och sätta ljus på eldsjälar i offentliga kök som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Tävlingen lyfter bland annat unika sätt att jobba med kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och måltidspedagogik. Arla har arrangerat tävlingen sedan år 2000.
Arla Guldko omfattar fyra kategorier: Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, Årets frukostlyft och Bästa seniormatglädje. Alla offentliga kök kan delta i tävlingen – förskolor, skolor och äldreboenden samt de som arbetar inom dessa verksamheter. I Arla Guldko finns också utmärkelsen Årets Guldstjärna som delas ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.
Här är semifinalisterna i Arla Guldko 2025
Bästa matglädjeförskola
|
Almarevägens förskola Förskolan Råssnäs/restaurang Regnbågen Förskolan Ekbacken Humlans förskola Klöverstugans förskola Svedala Lyckoskogens förskola Norlandia förskolor Expeditionen Norlandia förskolor Upptäckten Omma förskola Solängens förskola Södra Källtorps förskola Vallens förskola |
Järfälla Motala Bandhagen Botkyrka Svedala Markaryd Falun Uppsala Vadstena Söderköping Västerås Sundsvall
|
Bästa matglädjeskola
|
Byskolan Fridegårdsgymnasiets kök, Måltidsservice Grillsta gymnasiet, restaurang Blå molnet Hultsbergsskolan Klagstorps skola Skapa Lärande grundskola Strövelstorps skola Tolvåkerskolans kök, Måltidsservice Veingeskolans kök Väståkraskolan Aggarpskolan |
Lund Håbo kommun Eskilstuna Karlstad Trelleborg Huddinge Ängelholm Kävlinge Laholms kommun Anderslöv Svedala |
Årets frukostlyft
|
Angeredsgymnasiet Danderyds gymnasium Drottning Blankas gymnasieskola Grönkullaskolan Pillavallskolan Hedängsskolan Väståkraskolan Åkerskolan Österåkersbygdens friskola |
Göteborg Danderyd Halmstad Sundbyberg Trelleborg Sandviken Anderslöv Åkers styckebruk Vingåker |
Bästa seniormatglädje
|
Billingshälls kök Björklidens kök Bokens vårdboende Danvikshem Håsta äldreboende Restaurang Citronen, Dufvegården Rönnbärets kök, Rönnbärets äldreboende Seniorcenter, Sektor service, Måltid & lokalvård, Sektor social välfärd Solbringens seniorrestaurang Tubberödshus äldreboende
|
Kävlinge Alvesta Mjölby Nacka Hudiksvall Katrineholm Malmö Lidköping Karlskoga Skärhamn |
Nyckelord
Kontakter
Arla Sveriges presstjänst
Tel:070-884 42 90SEpress@arlafoods.comBilder
Om oss
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Miljonsatsning i Falkenberg för att möta cottage cheese-boomen2.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Bondeägda Arla satsar nästan 70 miljoner kronor (6 miljoner euro) i mejeriet i Falkenberg för att tillgodose konsumenternas ökande aptit på KESO® cottage cheese. Investeringen stärker svensk matproduktion och bidrar till ökad livsmedelsberedskap, samtidigt som den ger Europas största cottage cheese-anläggning möjlighet att fortsätta växa.
Mjölkpriset till bönderna sänks i december28.11.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla justerar mjölkpriset till bönderna nedåt i december, till följd av snabbt ökande mjölkvolymer globalt och pressade råvarupriser. Ersättningen för ekologisk mjölk ligger kvar på samma nivå.
Arla växlar upp med fyra nya ellastbilar20.11.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Bondeägda Arla fortsätter elektrifieringen av sina tunga transporter. Fyra nya eldrivna distributionsbilar – två från Scania och två från Volvo – sätts i trafik för leveranser från mejeriet i Kallhäll i nordvästra Stockholm. Samtidigt har mejeriföretaget investerat i snabbladdare som gör det möjligt att köra fler eldrivna turer varje dag.
Hon blir ny marknadsdirektör för Arla Sverige11.11.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Kristina Hammerö tillträder den 1 januari 2026 som ny marknadsdirektör för Arla Sverige. Hon tar över efter Matthew Walker, som återvänder till Storbritannien för att leda Arlas Foodservice-verksamhet där.
Arla uppdaterar klimatmål i linje med FLAG-riktlinjer10.11.2025 12:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla uppdaterar sina vetenskapsbaserade klimatmål i linje med Science Based Targets initiative’s (SBTi) riktlinjer för skog, mark och jordbruk – kallade Forest, Land and Agriculture (FLAG). Uppdateringen tydliggör det bondeägda företagets engagemang för en vetenskapligt baserad, effektiv och ekonomiskt hållbar mjölkproduktion.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum
