Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2025
Nu har semifinalisterna utsetts i Arla Guldko 2025 i tävlingskategorierna Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, Årets frukostlyft samt Bästa seniormatglädje. Den prestigefyllda tävlingen firar 25 år i år. Syftet är att sätta ljus på vardagshjältarna som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje.
Nästa steg i tävlingen är jurygruppernas fortsatta arbete med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 12 maj 2025.
- År efter år har vi imponerats av all den kunskap och det stora engagemang som finns i våra offentliga kök. Våra semifinalister skapar fantastiska måltidsupplevelser som innehåller lika stor del god och vällagad mat som varmt bemötande och omtanke av sina gästar. De är verkligen sanna vardagshjältar som är värda att uppmärksammas och lyftas, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.
Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg i Sverige. Genom Arla Guldko vill Arla inspirera, engagera och sätta ljus på eldsjälar i offentliga kök som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Tävlingen lyfter bland annat unika sätt att jobba med kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och måltidspedagogik. Arla har arrangerat tävlingen sedan år 2000.
Arla Guldko omfattar fyra kategorier: Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, Årets frukostlyft och Bästa seniormatglädje. Alla offentliga kök kan delta i tävlingen – förskolor, skolor och äldreboenden samt de som arbetar inom dessa verksamheter. I Arla Guldko finns också utmärkelsen Årets Guldstjärna som delas ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.
Här är semifinalisterna i Arla Guldko 2025
Bästa matglädjeförskola
Almarevägens förskola Förskolan Råssnäs/restaurang Regnbågen Förskolan Ekbacken Humlans förskola Klöverstugans förskola Svedala Lyckoskogens förskola Norlandia förskolor Expeditionen Norlandia förskolor Upptäckten Omma förskola Solängens förskola Södra Källtorps förskola Vallens förskola |
Järfälla Motala Bandhagen Botkyrka Svedala Markaryd Falun Uppsala Vadstena Söderköping Västerås Sundsvall
|
Bästa matglädjeskola
Byskolan Fridegårdsgymnasiets kök, Måltidsservice Grillsta gymnasiet, restaurang Blå molnet Hultsbergsskolan Klagstorps skola Skapa Lärande grundskola Strövelstorps skola Tolvåkerskolans kök, Måltidsservice Veingeskolans kök Väståkraskolan |
Lund Håbo kommun Eskilstuna Karlstad Trelleborg Huddinge Ängelholm Kävlinge Laholms kommun Anderslöv
|
Årets frukostlyft
Angeredsgymnasiet Danderyds gymnasium Drottning Blankas gymnasieskola Grönkullaskolan Pillavallskolan Hedängsskolan Väståkraskolan Åkerskolan Österåkersbygdens friskola |
Göteborg Danderyd Halmstad Sundbyberg Trelleborg Sandviken Anderslöv Åkers styckebruk Vingåker |
Bästa seniormatglädje
Billingshälls kök Björklidens kök Bokens vårdboende Danvikshem Håsta äldreboende Restaurang Citronen, Dufvegården Rönnbärets kök, Rönnbärets äldreboende Seniorcenter, Sektor service, Måltid & lokalvård, Sektor social välfärd Solbringens seniorrestaurang Tubberödshus äldreboende
|
Kävlinge Alvesta Mjölby Nacka Hudiksvall Katrineholm Malmö Lidköping Karlskoga Skärhamn |
Nyckelord
Kontakter
Arla Sveriges presstjänst
Tel:070-884 42 90SEpress@arlafoods.comBilder
Om oss
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Så prioriterar hushållen i fattiga januari22.1.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Efter julklappsköp och festligheter är många plånböcker tunnare än vanligt i januari. En ny undersökning från Arla visar att svenskarna anpassar sina matvanor för att spara, men att det finns vissa livsmedel som de inte vill kompromissa med.
Klimatvinster när Arla Falkenberg blir fossilfritt16.1.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Arlas KESO©-mejeri i Falkenberg är nu helt fossilfritt. Samtidigt slimmar anläggningen sin energianvändning och minskar sitt koldioxidutsläpp med cirka 3 000 ton per år. – Det är en viktig milstolpe för oss, säger mejerichef Christian Svensson.
Starbucks® lanserar ny proteindryck med kaffe9.1.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Starbucks® fortsätter att utveckla sitt Ready-to-Drink-sortiment med en spännande nyhet: Starbucks® Protein Drink with coffee. Detta är den första proteinrika drycken i Ready-to-Drink-serien som lanseras i Sverige och finns tillgänglig i tre smakrika varianter från och med den 10 februari 2025. Skidåkare i Duved, Sälen, Vemdalen och Åre har chansen att provsmaka redan från den 20 januari.
Mjölkpriset till bönderna oförändrat i januari31.12.2024 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Efter åtta höjningar på raken lämnar Arla mjölkpriset till bönderna oförändrat i januari, både för konventionell och ekologisk mjölk. De svenska Arlabönderna får dock några ören extra på priset – tack vare en valuteffekt.
Efter TikTok-boomen – rekordår för KESO©-fabriken17.12.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Efterfrågan på KESO© och cottage cheese är större än någonsin, såväl nationellt som globalt. Och mejeriet i Falkenberg, som förser både Sverige och stora delar av Europa med cottage cheese, har svarat upp. Redan i november slog anläggningen sitt tidigare produktionsrekord från 2021, när man passerade 21 000 ton cottage cheese.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum