Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation

Dela

Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.  

Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet, säger Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups i Grängesberg.
Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet, säger Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups i Grängesberg. Spendrups

Under hösten genomförde Spendrups och Dala Industrisupport en förstudie för att kartlägga vilka kompetensbehov Spendrups har när det kommer till automationstekniker. Studien visade att det är svårt att hitta den automationskompetens som Spendrups behöver. Traineeprogrammet som nu startas syftar till att höja grundkompetensen hos kandidaterna och minska upplärningstiden vid nyrekrytering.

– Vissa kompetenser är svårare att rekrytera än andra och då kan nya grepp behövas. Genom traineeprogrammet investerar vi inte bara i vår egen verksamhet utan också i branschens framtida kompetens. Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet, säger Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups verksamhet i Grängesberg.

Programmet består av en blandning av teori och praktik och kommer att genomföras på plats på bryggeriet Grängesberg med hjälp av en lärare som tillhandahålls av Dala Industrisupport. Under sommarmånaderna kommer deltagarna att erbjudas sommarvikariat på Spendrups.

I ett första skede kommer tre kandidater att kunna delta i programmet. De anställs av Dala Industrisupport och hyrs under utbildningstiden ut till Spendrups. Programmet är tänkt att startas den 1 mars 2025 och löpa fram till februari 2026. Traineeprogrammet ger en trygg och effektiv start genom en grundlig introduktion och validerad kunskapsnivå och risken för felrekrytering minskar. När utbildningen är genomförd är ambitionen att kandidaterna ska erbjudas en anställning.

– Om programmet faller väl ut kommer vi även erbjuda befintlig personal möjlighet att genomföra hela eller utvalda delar av utbildningen framöver för att höja sin kompetens. Vi tror att möjligheten till utveckling bidrar till att stärka Spendrups som arbetsgivare, säger Jan-Erik Johansson Vik.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet tycker Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups i Grängesberg.
Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet tycker Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups i Grängesberg.
Ladda ned bild

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i  Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB, Hellefors Bryggeri och SWAGG. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye