Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation
Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.

Under hösten genomförde Spendrups och Dala Industrisupport en förstudie för att kartlägga vilka kompetensbehov Spendrups har när det kommer till automationstekniker. Studien visade att det är svårt att hitta den automationskompetens som Spendrups behöver. Traineeprogrammet som nu startas syftar till att höja grundkompetensen hos kandidaterna och minska upplärningstiden vid nyrekrytering.
– Vissa kompetenser är svårare att rekrytera än andra och då kan nya grepp behövas. Genom traineeprogrammet investerar vi inte bara i vår egen verksamhet utan också i branschens framtida kompetens. Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet, säger Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups verksamhet i Grängesberg.
Programmet består av en blandning av teori och praktik och kommer att genomföras på plats på bryggeriet Grängesberg med hjälp av en lärare som tillhandahålls av Dala Industrisupport. Under sommarmånaderna kommer deltagarna att erbjudas sommarvikariat på Spendrups.
I ett första skede kommer tre kandidater att kunna delta i programmet. De anställs av Dala Industrisupport och hyrs under utbildningstiden ut till Spendrups. Programmet är tänkt att startas den 1 mars 2025 och löpa fram till februari 2026. Traineeprogrammet ger en trygg och effektiv start genom en grundlig introduktion och validerad kunskapsnivå och risken för felrekrytering minskar. När utbildningen är genomförd är ambitionen att kandidaterna ska erbjudas en anställning.
– Om programmet faller väl ut kommer vi även erbjuda befintlig personal möjlighet att genomföra hela eller utvalda delar av utbildningen framöver för att höja sin kompetens. Vi tror att möjligheten till utveckling bidrar till att stärka Spendrups som arbetsgivare, säger Jan-Erik Johansson Vik.
Nyckelord
Kontakter
Annika SvenssonPresschef/Chef externa relationer
Tel:+46 70 455 24 19annika.svensson@spendrups.seAnton StåhlrosVDDala Industrisupport AB
Tel:+467 250 234 32anton.stahlros@dalaindustrisupport.seBilder

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB, Hellefors Bryggeri och SWAGG. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Spendrups uppmärksammar Julmustens dag i Ludvika20.11.2025 14:05:00 CET | Pressmeddelande
Inför Julmustens dag 24 november visar en färsk Novusundersökning att julmusten är den alkoholfria dryck som svenskarna mest förknippar med julen. Hela 89 procent nämner julmust – långt före glögg, öl och andra alternativ. På Spendrups bryggeri i Grängesberg produceras varje år cirka 6 miljoner liter av den unika drycken.
Krušovice presenterar Krušo Combo – en hyllning till tjeckiskt hantverk, smak och kvalitet18.11.2025 08:15:00 CET | Pressmeddelande
Det tjeckiska ölmärket Krušovice lanserar konceptet “Krušo Combo” – en hyllning till över 400 år av bryggarhantverk och tidlös smak. Sedan 1581 har Krušovice stått för kvalitet och tradition, och med Krušo Combo möter ölet nu matens värld i inspirerande kombinationer som lyfter både dryck och rätt.
Magic Rock Saucery 3,9% 33 cl burk återkallas22.10.2025 16:14:36 CEST | Pressmeddelande
Spendrups återkallar Magic Rock Saucery 3,9 % burk 33 cl. Vi har fått in reklamationer på överjästa burkar vilket kan orsaka explosion och därmed skada. Vi återkallar därför produkten. Produkten har levererats till Systembolag över hela landet. Konsumenter som har köpt Magic Rock Saucery 3,9 % 33 cl burk ombedes kontakta Spendrups Konsumentkontakt. Konsumenter uppmanas att hantera produkten med försiktighet. Vi tar händelsen på största allvar och har i dialog med tillverkaren inlett en utredning för att vidta åtgärder för att liknande inte ska inträffa framöver samt beklagar det inträffade.
Ta del av Spendrups breda vintersortiment med både älskade klassiker och spännande nyheter21.10.2025 14:00:00 CEST | Pressmeddelande
Med julen runt hörnet är det dags att förbereda för säsongens traditioner. För många svenskar är julölen en självklar del av firandet. I år presenterar Spendrups ett mångsidigt vintersortiment med både älskade klassiker som Mariestads Julebrygd och spännande nyheter som till exempel Mariestads Vinterale – perfekt till vinterns alla högtider.
Heineken® går samman med Joe Jonas och globala influencers för att motverka digital överbelastning och få socialt umgänge “off socials”2.9.2025 10:00:00 CEST | Pressmeddelande
Initiativet grundar sig i en ny rapport som visar hur den ökande digitala belastningen påverkar människor världen över. Mer tid framför skärmen gör att de sociala batterierna töms och leder till att vi umgås mindre i verkligheten, och alltmer sällan bokar in att träffas IRL.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum