Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation
Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.

Under hösten genomförde Spendrups och Dala Industrisupport en förstudie för att kartlägga vilka kompetensbehov Spendrups har när det kommer till automationstekniker. Studien visade att det är svårt att hitta den automationskompetens som Spendrups behöver. Traineeprogrammet som nu startas syftar till att höja grundkompetensen hos kandidaterna och minska upplärningstiden vid nyrekrytering.
– Vissa kompetenser är svårare att rekrytera än andra och då kan nya grepp behövas. Genom traineeprogrammet investerar vi inte bara i vår egen verksamhet utan också i branschens framtida kompetens. Det är en fantastisk chans för personer som vill utvecklas i en spännande och teknikdriven miljö. Både innovation och automation är oerhört viktiga delar för vår fortsatta utveckling av bryggeriet, säger Jan-Erik Johansson Vik, produktionschef på Spendrups verksamhet i Grängesberg.
Programmet består av en blandning av teori och praktik och kommer att genomföras på plats på bryggeriet Grängesberg med hjälp av en lärare som tillhandahålls av Dala Industrisupport. Under sommarmånaderna kommer deltagarna att erbjudas sommarvikariat på Spendrups.
I ett första skede kommer tre kandidater att kunna delta i programmet. De anställs av Dala Industrisupport och hyrs under utbildningstiden ut till Spendrups. Programmet är tänkt att startas den 1 mars 2025 och löpa fram till februari 2026. Traineeprogrammet ger en trygg och effektiv start genom en grundlig introduktion och validerad kunskapsnivå och risken för felrekrytering minskar. När utbildningen är genomförd är ambitionen att kandidaterna ska erbjudas en anställning.
– Om programmet faller väl ut kommer vi även erbjuda befintlig personal möjlighet att genomföra hela eller utvalda delar av utbildningen framöver för att höja sin kompetens. Vi tror att möjligheten till utveckling bidrar till att stärka Spendrups som arbetsgivare, säger Jan-Erik Johansson Vik.
Nyckelord
Kontakter
Annika SvenssonPresschef/Chef externa relationer
Tel:+46 70 455 24 19annika.svensson@spendrups.seAnton StåhlrosVDDala Industrisupport AB
Tel:+467 250 234 32anton.stahlros@dalaindustrisupport.seBilder

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB, Hellefors Bryggeri och SWAGG. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Spendrups rankas som Europas klimatledande dryckesföretag av Financial Times28.4.2025 08:30:00 CEST | Pressmeddelande
Spendrups klimatarbete har rankats högst av alla dryckesföretag i rankingen Europe’s Climate Leaders 2025 av Financial Times och Statista. Ett tydligt kvitto på Spendrups långsiktiga och ambitiösa klimatarbete.
Meteor gör entré i Sverige – Spendrups breddar sin portfölj med fransk öltradition2.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Det franska bryggeriet Brasserie Meteor tar steget in på den svenska marknaden och introducerar sina två populära ölsorter, Meteor Lager och Meteor Blanche, genom Spendrups Bryggeri. Lanseringen markerar en unik möjlighet för svenska ölentusiaster att upptäcka det bästa av fransk öltradition.
Michael Andersson lanserar årets upplaga av Melleruds Mästarbrygd – en amber lager24.3.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Vinnaren av Årets Kock 2024, Michael Andersson, har skapat årets Melleruds Mästarbrygd – en ljust bärnstensfärgad amber lager, bryggd med ekologisk humle och malt. Årets Mästarbrygd bjuder på en utsökt rostig maltighet, friska inslag av citrus och avrundas med ett vitt krämigt skum
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum