Arla

Proteinrika kvargnyheter från Arla

Dela

Nu lanseras två nya kvargprodukter från varumärket Arla Protein. De har högt innehåll av protein och finns i blåbärs- och jordgubbssmak. Den praktiska portionsförpackningen kommer med en sked. Perfekt inför eller efter träning eller när du bara vill ha ett gott mellanmål.

Förra årets trendigaste livsmedel får två nya familjemedlemmar. De nya kvargprodukterna dyker upp i matbutikernas mejerikylar under nästa vecka. Foto: Arla
Förra årets trendigaste livsmedel får två nya familjemedlemmar. De nya kvargprodukterna dyker upp i matbutikernas mejerikylar under nästa vecka. Foto: Arla

Många konsumenter vill hitta enkla och goda sätt att inkludera mer protein i sin vardagskost. Det märks inte minst på det rekordstora suget efter kvarg, både i Sverige och resten av Europa. För att svara upp mot efterfrågan lanserar Arla Protein nu två nya kvargprodukter.

– Efter förra årets kvargfeber är vi glada att kunna presentera dessa proteinrika produkter. De fiffiga förpackningarna gör de perfekta att ladda upp med på väg till eller från gymmet. Dessutom är de riktigt goda, båda smakerna är lena och härligt krämiga, säger Caroline Arentoft, ansvarig för Arla Protein i Sverige.

Produkterna är laktosfria, utan tillsatt socker och innehåller 20 gram protein per portion. Det är en tjock och len kvarg med en karakteristisk smak av blåbär och jordgubbe utan fruktbitar. Kvargen innehåller inga färgämnen och inga konserveringsmedel. Med en sked i locket är portionsförpackningarna perfekta när du är på språng.

En allsidig och varierad kost bidrar med de näringsämnen vi generellt behöver dagligen. Men i en aktiv vardag är Arla Protein ett smidigt och gott sätt att få i sig protein på språng. Arla Protein-sortimentet kan ingå som en naturlig del av en varierad kost och hälsosam livsstil. Sedan tidigare finns milkshakes, mjölkdrycker, puddingar och yoghurt.

Om kvarg

Kvarg är en färskost av surmjölk koagulerad med mjölksyrabakterier. Kvarg kan användas både i bakning och matlagning, och många äter det till frukost eller mellanmål eftersom det är proteinrikt och fettsnålt. I Sverige lanserades kvarg i handeln av Arla 1985, under varumärkesbenämningen kesella. Sedan dess har kvarg blivit vanligt vid bakning, till exempel av lussekatter. Olika sötade kvargprodukter har också blivit vanliga, smaksatta med bland annat saft, sylt eller vanilj. 2024 utsåg svenska folket kvarg till årets trendigaste livsmedel i en undersökning av Livsmedelsföretagen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Arla Protein kvarg med jordgubbsmak
Arla Protein kvarg med jordgubbsmak
Ladda ned bild
Arla Protein kvarg med blåbärsmak
Arla Protein kvarg med blåbärsmak
Ladda ned bild

Om oss

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Finalisterna utsedda till Årets Guldstjärna i Arla Guldko 202521.3.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Föreningen Frisk Mat, Tullängsgymnasiet i Örebro och Väståkraskolan i Anderslöv är de tre finalisterna som nominerats till specialpriset Årets Guldstjärna i tävlingen Arla Guldko 2025. Alla bidrar på olika sätt till att utveckla det offentliga köket. Jurygruppen som leds av stjärnkocken Fredrik Eriksson kommer nu arbeta vidare och granska finalisterna i detalj. Vem som tilldelas priset avgörs vid finalen den 12 maj 2025.

Arla tar över ordförandeklubban i Årets Kock AB17.3.2025 13:15:00 CET | Pressmeddelande

Christer Lundin, chef för Foodservice på Arla, kliver in som ny styrelseordförande för Årets Kock AB. Samtidigt stärker man sin position som motor för svensk gastronomi med nya tillskott i styrelsen. De tidigare vinnarna av Årets Kock – SM i professionell matlagning – Jessie Sommarström och Johan Backéus tar plats i styrelsen. Dessutom tillträder Frida Tydén, kommunikations- och marknadsdirektör på Lantmännen, som adjungerad ledamot.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye