Proteinrika kvargnyheter från Arla
Nu lanseras två nya kvargprodukter från varumärket Arla Protein. De har högt innehåll av protein och finns i blåbärs- och jordgubbssmak. Den praktiska portionsförpackningen kommer med en sked. Perfekt inför eller efter träning eller när du bara vill ha ett gott mellanmål.

Många konsumenter vill hitta enkla och goda sätt att inkludera mer protein i sin vardagskost. Det märks inte minst på det rekordstora suget efter kvarg, både i Sverige och resten av Europa. För att svara upp mot efterfrågan lanserar Arla Protein nu två nya kvargprodukter.
– Efter förra årets kvargfeber är vi glada att kunna presentera dessa proteinrika produkter. De fiffiga förpackningarna gör de perfekta att ladda upp med på väg till eller från gymmet. Dessutom är de riktigt goda, båda smakerna är lena och härligt krämiga, säger Caroline Arentoft, ansvarig för Arla Protein i Sverige.
Produkterna är laktosfria, utan tillsatt socker och innehåller 20 gram protein per portion. Det är en tjock och len kvarg med en karakteristisk smak av blåbär och jordgubbe utan fruktbitar. Kvargen innehåller inga färgämnen och inga konserveringsmedel. Med en sked i locket är portionsförpackningarna perfekta när du är på språng.
En allsidig och varierad kost bidrar med de näringsämnen vi generellt behöver dagligen. Men i en aktiv vardag är Arla Protein ett smidigt och gott sätt att få i sig protein på språng. Arla Protein-sortimentet kan ingå som en naturlig del av en varierad kost och hälsosam livsstil. Sedan tidigare finns milkshakes, mjölkdrycker, puddingar och yoghurt.
Om kvarg
Kvarg är en färskost av surmjölk koagulerad med mjölksyrabakterier. Kvarg kan användas både i bakning och matlagning, och många äter det till frukost eller mellanmål eftersom det är proteinrikt och fettsnålt. I Sverige lanserades kvarg i handeln av Arla 1985, under varumärkesbenämningen kesella. Sedan dess har kvarg blivit vanligt vid bakning, till exempel av lussekatter. Olika sötade kvargprodukter har också blivit vanliga, smaksatta med bland annat saft, sylt eller vanilj. 2024 utsåg svenska folket kvarg till årets trendigaste livsmedel i en undersökning av Livsmedelsföretagen.
Nyckelord
Kontakter
Arla Sveriges presstjänst
Tel:070-884 42 90SEpress@arlafoods.comBilder


Om oss
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Han tar över rodret för Arla Jönköping8.12.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
I dag tillträder Johan Barkinge som ny chef för Arlas mejeri i Jönköping. Han tar därmed över ledarskapet för en av Europas mest moderna anläggningar.
Ny undersökning: fyra av tio högstadieelever går till skolan utan frukost8.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Många elever går till skolan utan frukost – bland högstadietjejer är det nästan varannan. Det visar Arlas återkommande rapport Frukostbarometern 2025, som tyder på att morgonmålet är en bortprioriterad vana i många familjer. Samtidigt minskar antalet kommuner som erbjuder skolfrukost, enligt Livsmedelsverkets senaste kartläggning. – Frukost i skolan kan ge stora vinster för både enskilda individer och samhället i stort, säger Elin Boll, disputerad hälso- och nutritionsexpert på Arla.
Arla på Di Debatt: Satsa på gratis frukost i skolan5.12.2025 11:36:22 CET | Pressmeddelande
Arla lyfter i dag behovet av en nationell satsning på skolfrukost på Dagens industris debattsida. Gratis frukost i landets skolor är en enkel men kraftfull reform som kan bidra till bättre hälsa, ökad jämlikhet och starkare skolresultat, skriver Sverigechefen Cecilia Kocken. Artikeln återges i sin helhet nedan.
Miljonsatsning i Falkenberg för att möta cottage cheese-boomen2.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Bondeägda Arla satsar nästan 70 miljoner kronor (6 miljoner euro) i mejeriet i Falkenberg för att tillgodose konsumenternas ökande aptit på KESO® cottage cheese. Investeringen stärker svensk matproduktion och bidrar till ökad livsmedelsberedskap, samtidigt som den ger Europas största cottage cheese-anläggning möjlighet att fortsätta växa.
Mjölkpriset till bönderna sänks i december28.11.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla justerar mjölkpriset till bönderna nedåt i december, till följd av snabbt ökande mjölkvolymer globalt och pressade råvarupriser. Ersättningen för ekologisk mjölk ligger kvar på samma nivå.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum