Svenska Bandyförbundet

4-nationsturneringen i Nässjö ställs in - pandemiläget orsaken

Dela

Den internationella 4-nationsturneringen för herrar, som skulle ha spelats 21-23 januari i Nässjö, ställs in på grund av det rådande pandemiläget.

I 4-nationsturneringen för herrar den 21–23 januari i Nässjö väntades lag från Sverige, Finland, Ryssland och Norge att göra upp. På grund av det rådande pandemiläget och Folkhälsomyndighetens restriktioner har Svenska Bandyförbundet meddelat att Sverige inte kommer att stå som värd för turneringen. 

– Det är med tungt hjärta som Svenska Bandyförbundet har fattat beslut om att inte genomföra 4-nationsturneringen. Utifrån de restriktioner som gäller nu och den snabba smittspridning som pågår, så har vi inget annat val, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson. 

 Viktigt med landslagsverksamhet 

Att, i pandemins spår få igång, samt under normala förhållanden bedriva kontinuerlig landslagsverksamhet på högsta nivå, är ett av Svenska Bandyförbundets prioriterade områden. Betydelsen för bandys tillväxt och att fostra elitspelare bygger på ett högkvalitativt arbete med landslagsverksamhet i samverkan med andra internationella förbund samt FIB. 

Därför är det viktigt att så långt det är möjligt försöka skapa förutsättningar för internationellt spel även under pandemin, menar Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson. 

– Det är högsta prioritet för Svenska Bandyförbundet att värna och företräda svensk bandy internationellt med spel i mästerskap och internationella turneringar, både på hemmaplan och utomlands. Men, som läget är nu, så måste förbundet värna spelarnas säkerhet i första hand och göra det vi kan för att förhindra smittspridningen av covid-19. Målet är självklart att på sikt komma igång med landslagsverksamheten så som den är tänkt och där Sverige har en världsledande position, avslutar Pär Gustafsson.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet.
Vid all annan användning ska fotografen kontaktas.
När bilderna publiceras uppge alltid:  Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet. Vid all annan användning ska fotografen kontaktas. När bilderna publiceras uppge alltid: Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Junior- och ungdomsfinalerna får egen finalhelg – spelas i ny arena i Göteborg29.11.2022 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Vill du uppleva känslor, spänning och se ung spelartalang i mängder? Då ska du ta dig till Ruddalens idrottscentrum i Göteborg den 10–12 mars 2023. Där möts Sveriges bästa junior- och ungdomslag i SM-finalspel i den nybyggda bandyarenan. Junior- och ungdomsfinalhelgen arrangeras av Svenska Bandyförbundet i samarbete med Distrikt Sydväst, föreningarna SK Höjden, Mölndal Bandy, IFK Kungälv och Kareby IS.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum