Svenska Bandyförbundet

4-nationsturneringen i Nässjö ställs in - pandemiläget orsaken

Dela

Den internationella 4-nationsturneringen för herrar, som skulle ha spelats 21-23 januari i Nässjö, ställs in på grund av det rådande pandemiläget.

I 4-nationsturneringen för herrar den 21–23 januari i Nässjö väntades lag från Sverige, Finland, Ryssland och Norge att göra upp. På grund av det rådande pandemiläget och Folkhälsomyndighetens restriktioner har Svenska Bandyförbundet meddelat att Sverige inte kommer att stå som värd för turneringen. 

– Det är med tungt hjärta som Svenska Bandyförbundet har fattat beslut om att inte genomföra 4-nationsturneringen. Utifrån de restriktioner som gäller nu och den snabba smittspridning som pågår, så har vi inget annat val, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson. 

 Viktigt med landslagsverksamhet 

Att, i pandemins spår få igång, samt under normala förhållanden bedriva kontinuerlig landslagsverksamhet på högsta nivå, är ett av Svenska Bandyförbundets prioriterade områden. Betydelsen för bandys tillväxt och att fostra elitspelare bygger på ett högkvalitativt arbete med landslagsverksamhet i samverkan med andra internationella förbund samt FIB. 

Därför är det viktigt att så långt det är möjligt försöka skapa förutsättningar för internationellt spel även under pandemin, menar Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson. 

– Det är högsta prioritet för Svenska Bandyförbundet att värna och företräda svensk bandy internationellt med spel i mästerskap och internationella turneringar, både på hemmaplan och utomlands. Men, som läget är nu, så måste förbundet värna spelarnas säkerhet i första hand och göra det vi kan för att förhindra smittspridningen av covid-19. Målet är självklart att på sikt komma igång med landslagsverksamheten så som den är tänkt och där Sverige har en världsledande position, avslutar Pär Gustafsson.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet.
Vid all annan användning ska fotografen kontaktas.
När bilderna publiceras uppge alltid:  Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet. Vid all annan användning ska fotografen kontaktas. När bilderna publiceras uppge alltid: Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Svenska Bandyförbundet och Tradera inleder samarbete - vill göra idrottssverige mer cirkulärt3.1.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Svenska Bandyförbundet inleder ett samarbete med Tradera där målet är att få hela bandysverige att handla mer cirkulärt och där pengarna som tjänas in går tillbaka till klubbarna. Nyligen lanserades Donera med Tradera och nu utökar Tradera denna satsning genom att engagera idrottsrörelsen. Svenska Bandyförbundet är det första specialidrottsförbundet som ingår i samarbetet. På Tradera samlas varje år flera miljoner kronor in till välgörenhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum