Gårdsrundan – årets godaste helg

Dela

Den 1314 september är det åter dags för Gårdsrundan i Jönköpings län – en helg fylld av smakupplevelser, inspiration och gemenskap. Under de båda dagarna öppnar gårdar, gårdsbutiker, mathantverkare, kulturreservat, caféer och restauranger upp sina verksamheter för att visa det allra bästa av länets lokala matproduktion och förädling.

Flera pumpor ligger på marken.

Efter fjolårets rekordrunda, med över 15 000 besökare och 80 besöksmål, växer Gårdsrundan ytterligare i år. I år deltar hela 95 livsmedelsföretagare som håller öppet klockan 10–16 båda dagarna. Det finns aktiviteter för både stora och små, och förutom godsaker för magen även kultur- och naturupplevelser i hela länet.

– Det är femte året i rad som vi anordnar Gårdsrundan och intresset bland länets livsmedelsföretagare är fortsatt högt. Många tycker det är både roligt och viktigt att få visa upp sin verksamhet och tillsammans kraftsamla kring den lokala maten. Det är ett gyllene tillfälle för oss länsbor att lära sig mer om hur maten i vårt län produceras, säger Christina Odén, regionutvecklare för livsmedelsstrategin på Region Jönköpings län.

Mer information och länkar finns i nyheten på rjl.se

Kontakter

Presstjänsten

Vi svarar vardagar klockan 08.00-16.30 om hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, Länstrafiken samt övrigt om organisationen.

Tel:010-242 40 30press@rjl.se

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye