Efter saltlarmet: Falksalt vill få svenskarna att salta smartare – med naturligt mindre natrium
Efter Hjärt-Lungfondens nya rapport om hur ett högt saltintag påverkar kroppen negativt vill Falksalt nyansera debatten. Företaget lyfter fram en ofta förbisedd lösning – ett mineralsalt som naturligt innehåller 35% mindre natrium, men med samma goda smak som vanligt salt.

Den nya forskningen visar att svenskar i snitt får i sig nästan dubbelt så mycket salt som rekommenderat. Ett högt natriumintag påverkar inte bara blodtrycket, utan även ämnesomsättningen, något som i längden kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
– Vi tycker att det är otroligt bra att riskerna med salt uppmärksammas och att det forskas på området. Vi har under flera år drivit initiativet ”Länge leve folksältan”, där vi vill inspirera fler att salta smartare. Ett enkelt men viktigt steg är att byta ut vanligt bordssalt mot vårt mineralsalt, som naturligt innehåller 35% mindre natrium, säger Linda Eriksson, Product Manager på Falksalt.
Till skillnad från andra lågnatriumsalter, som ofta är blandningar av olika saltkorn, består Falksalt Mineralsalt av en naturlig förening av natriumklorid och kaliumklorid (KCl). Det gör att varje korn har samma goda sälta som vanligt salt, helt utan bismak. Resultatet är ett salt som är naturligt, gott och hälsosamt, och dessutom helt fritt från tillsatser. Produkten är även berikad med jod och naturligt rikt på kalium och magnesium.
– För oss är det här en viktig fråga, eftersom det handlar om att bevara matglädjen. Du ska kunna laga och äta riktigt god mat med både hälsan och sältan i behåll, säger Linda Eriksson.
Kortfakta – Falksalt Mineralsalt
- 35% mindre natrium än vanligt bordssalt
- 100% naturlig förening av natriumklorid och kaliumklorid
- Berikat med jod och mineraler
- Samma goda smak och sälta som vanligt salt
- I mineralsalt-sortimentet finns även Falksalt Örtsalt i tre smaker.
Så här utvinns Falksalt naturliga mineralsalt
I Chiles Atacamaöken, vid foten av Anderna, utvinns Falksalts unika mineralsalt ur en naturlig vattentäkt rik på mineraler. Vattnet får dunsta i sol och ökenvindar – en helt naturlig process som skapar saltkristaller med unik sammansättning. Varje korn innehåller 65% natriumklorid och 30% kaliumklorid, vilket ger ett salt med lägre natriumhalt men samma goda smak som vanligt bordssalt
Kontakter
Linda Eriksson, Product Manager Falksalt
tfn +46 735 14 56 58
linda.eriksson@salinity.com
Ida Nilsson | Gilla Kommunikation
tfn: +46 (0)709-13 40 37
ida@gillakommunikation.com
Bilder
Följ Falksalt
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Falksalt
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum



