Vänsterpartiet

5000 nya medlemmar till Vänsterpartiet under 2021

Dela

Striden om marknadshyrorna, förbättringar i sjukförsäkringen, en pensionsöverenskommelse med regeringen och en populär partiledare - så förklarar biträdande partisekreterare, Hanna Gedin, att Vänsterpartiets medlemsantal ökat med nästan 5000 medlemmar under året som gått.

Fotograf: Jessica Segerberg
Fotograf: Jessica Segerberg

Medlemsantalet var vid årskiftet 28 783 medlemmar, vilket är Vänsterpartiets högsta medlemsantal i modern tid. Medlemstillströmningen innebär en nettoökning med 4911 nya medlemmar under 2021. 

– När Vänsterpartiet håller vad vi lovat och visar på att vi har makt och förmåga att vända den politiska utvecklingen i Sverige är det klart att fler vill bli medlemmar och bidra i det arbetet, säger Hanna Gedin, Vänsterpartiets biträdande partisekreterare.

Det är en unikt stark medlemsutveckling med tanke på att ökningen är så stor året innan ett valår. Valår brukar medlemmar strömma till och 2018 fick Vänsterpartiet 8000 nya medlemmar.

- Att gå in i valåret med nära 5000 nya medlemmar i en organisation som är supertaggade på valrörelse, det är helt fantastiskt, säger Hanna Gedin.

Nyckelord

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:

(Obs går ej att skicka sms)

Tel:070-620 00 64

Bilder

Fotograf: Jessica Segerberg
Fotograf: Jessica Segerberg
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum